Willem Janssen (35) zet na dit seizoen punt achter carrière

Reacties

Willem Janssen zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. Dat heeft de 35-jarige aanvoerder van FC Utrecht woensdagochtend bekendgemaakt.

Willem Janssen (35) zet na dit seizoen punt achter carrière
© Pro Shots

Janssen speelde zaterdag nog zijn 400ste wedstrijd in de Eredivisie en sprak daarover uitgebreid met VI. Toen liet de routinier al weten dat hij zichzelf niet nog jaren zag doorgaan, enkele dagen later is het hoge woord eruit. 'Gaandeweg kwam er het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is', legt Janssen zijn beslissing uit. 'Ik heb het idee dat dit een mooi moment is om te stoppen.'

Daarmee komt er na dit seizoen een einde aan een achttien jaar durende carrière, waarin Janssen uitkwam voor VVV-Venlo, Roda JC Kerkrade, FC Twente en sinds 2014 dus FC Utrecht. In totaal speelde de Nijmegenaar 608 officiële duels, waarin hij 80 keer scoorde. Veel van die goals maakte Janssen toen hij hij nog een middenvelder was met veel loopvermogen. De laatste jaren stond hij achterin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Janssen voelt dat de jaren beginnen te tellen. 'Ik heb gemerkt aan mezelf dat ik al die jaren als prof volle bak ben gegaan, helemaal all-in', vervolgt hij op de clubwebsite. 'De situatie hoe die nu is en hoe die, denk ik, in de toekomst ook zou blijven, heeft me doen beseffen dat ik het niet op een andere manier kan dan volledig all-in te gaan. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht.'

Het neemt niet weg dat Janssen ook in de laatste maanden van zijn loopbaan nog alles wil geven voor Utrecht, precies zoals ze hem in de Domstad kennen. 'Willem is een mooi mens en een buitengewoon krachtige captain. Hij doet alles als prof op volle kracht, zonder concessies. Dat vergt veel van een mens. Zeker als je dat al járen doet', zegt technisch directeur Jordy Zuidam in een reactie.

Zuidam heeft bewondering voor de manier waarop Janssen zich vorig jaar terugknokte van een zware blessure en respecteert zijn besluit om te stoppen. 'We zijn enorm dankbaar voor alle 247 wedstrijden die Willem al voor FC Utrecht heeft gespeeld én voor de wedstrijden die nog komen gaan', aldus de td, die hoopt dat de 35-jarige captain behouden blijft voor de club. De eerste gesprekken zijn al gevoerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer W. Janssen
Meer over W. Janssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.