Willem II zet zich met mooie actie in voor stamceldonatie

Reacties

De thuiswedstrijd van Willem II tegen FC Dordrecht staat vanuit Tilburgse kant in het teken van stichting Matchis, dat ervoor zorgt dat patiënten met leukemie en andere bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk een donor krijgen.

Willem II zet zich met mooie actie in voor stamceldonatie
© Willem II
Willem II
Willem II
1 - 0
FC Dordrecht
FC Dordrecht

De spelers van Willem II zullen in een speciaal shirt spelen, met daarop de naam van Matchis op de plek waar normaal gesproken de hoofdsponsor staat. De shirts worden na afloop geveild. Verder wordt er voorafgaand aan de wedstrijd gecollecteerd om tot een zo'n groot en mooi mogelijk bedrag te komen voor Matchis.

Matchis en het belang van stamceldonatie werden in de afgelopen periode weer actueel, door een emotionele oproep van PSV-perschef Thijs Slegers. Hij werd getroffen door acute leukemie en onderging een stamceltransplantatie, maar liet onlangs weten dat hij desondanks aan zijn ziekte zal overlijden. Slegers riep de mensen op om zich aan te melden als stamceldonor of bloeddonor. 'Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!', schreef de voormalig journalist.

Bij Willem II leefde het idee voor een actie al langer, sinds het overlijden van Serge Rossmeisl. De voormalig directeur van de FBO (de belangenorganisatie voor clubs in het betaald voetbal) was als geboren Tilburger een fanatiek supporter van Willem II. Eind oktober overleed Rossmeisl aan acute leukemie, nadat een stamceltransplantatie niet voldoende was aangeslagen.

Serge Rossmeisl gaf aan VI een afscheidsinterview:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.