Onze Thijs: energiek, vooroplopend in het moderne mediatijdperk, altijd betrokken

Reacties

Het nieuws van donderdag dat Thijs Slegers is uitbehandeld, zorgde voor een flinke schok. Ook bij VI was het opeens heel stil, waarbij alle gedachten uitgingen naar onze fijne collega en vriend.

Onze Thijs: energiek, vooroplopend in het moderne mediatijdperk, altijd betrokken

In de zomer ging de telefoon. Thijs Slegers aan de andere kant van de lijn. De voormalige VI-icoon, sinds 2016 manager media bij PSV, begon zoals gebruikelijk vol energie en enthousiasme te vertellen. Hij had, zoals we inmiddels van hem kenden, een gouden tip voor ons. Elke werkdag in de ochtend een podcast, eventueel ook op video, van tien minuten met het laatste nieuws. Snel, met kennis van zaken, ideaal voor iedereen die in de ochtend even over het voetbal wil worden bijgepraat.

De bevlogenheid van Thijs was aanstekelijk, zijn idee ook. Niet veel later lanceerden we onze dagelijkse ochtendrubriek VIZSM, op podcast en video. Het is een succes, want elke ochtend wordt het massaal beluisterd. Met dank aan spindoctor Thijs, die in het najaar ons terecht liet weten dat we goed naar hem hadden geluisterd.

Namens VI aan tafel met Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder, aan de vooravond van hun grote doorbraak.
Namens VI aan tafel met Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder, aan de vooravond van hun grote doorbraak.

Afgelopen donderdag ging een flinke schok door VI toen Thijs de wereld via een bericht op zijn sociale media mededeelde dat hij niet lang meer te leven heeft. Het werd plotseling heel stil op de redactie. Onze Thijs, sinds een paar jaar getroffen door het noodlot van acute leukemie, steeds weer terugknokkend, is aan een oneerlijk gevecht bezig. Bij elke redacteur gingen direct de gedachten terug aan de bijzondere momenten met Thijs, de manier waarop hij als jonge bediende bij VI binnenkwam en zichzelf ontwikkelde tot toonaangevende topverslaggever. Immer energiek, vooroplopend in het moderne mediatijdperk, altijd betrokken, in voor een geintje en tegelijkertijd professioneel en heersend in het voetballandschap.

Thijs is en blijft voor velen bij VI een voorbeeld en inspiratiebron. We willen hier graag de oproep van hem delen, waarmee hij zijn bericht afsloot: schrijf je via Matchis in als stamceldonor en/of via de Philips x PSV x Sanquin-campagne in als bloeddonor.

We wensen Thijs, zijn gezin en al zijn dierbaren namens iedereen bij VI alle kracht en sterkte toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inschrijven als stamceldonor kan hier

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.