Willem II toch akkoord met straf KNVB: 'Erg teleurstellend'

Reacties

Willem II gaat alsnog akkoord met de straf van de KNVB naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het thuisduel met NAC Breda op 8 december. De Tilburgers moeten daarom een boete van 7.500 euro betalen. Bovendien moet de Kingside dit seizoen alsnog een duel leegblijven.

Willem II toch akkoord met straf KNVB: 'Erg teleurstellend'

Tijdens de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal NAC eind vorig jaar werden de spelers van de bezoekers na afloop bekogeld met vuurwerk, richting het veld gegooid door fans van Willem II. De KNVB kwam daarom in een eerder stadium al met een schikkingsvoorstel waarin bovengenoemde sancties waren opgenomen, maar destijds ging de club niet akkoord.

'Hoewel we de ongeregeldheden veroordelen, accepteerden we het voorstel in eerste instantie niet omdat we vinden dat de daders gestraft moeten worden en niet de onschuldige en goedwillende supporters', licht algemeen directeur Berry van Gool (foto) toe op de clubwebsite. 'Het is erg teleurstellend dat de tuchtcommissie hier geen rekening mee heeft gehouden.'

Na het inwinnen van juridisch advies heeft Willem II nu alsnog besloten de door de tuchtcommissie opgelegde straf te accepteren. Behalve het betalen van de geldboete zullen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 6 mei de vakken A, B en C (de Kingside) leeglijven. De club kondigt aan de schade te verhalen op de daders, die al een stadionverbod hebben gekregen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.