KNVB wil harde kern Willem II voor één duel verbannen na vuurwerkincident

Reacties

De KNVB wil Willem II bestraffen voor het vuurwerkincident in het thuisduel met NAC Breda. Het voorstel is een boete van 7500 euro en één wedstrijd zonder publiek in de vakken A, B en C. Dat zijn de vakken van de zogenoemde Kingside, de tribune achter een van de doelen waar de meest fanatieke fans van de clubs zitten.

KNVB wil harde kern Willem II voor één duel verbannen na vuurwerkincident

Tijdens het thuisduel met aartsrivaal NAC van 8 december werden NAC-spelers na afloop van het 1-1 gelijkspel bekogeld met vuurwerk, richting het veld gegooid door fans van de Tilburgers. Wat de KNVB betreft moet Willem II het (naast het betalen van een boete) tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van 31 maart doen zonder de fanatieke fans achter één van de goals. Seizoenkaarthouders voor die drie vakken mogen dan ook niet elders in het stadion worden ondergebracht.

'In het voorstel is rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de play-offwedstrijd Willem II – NAC Breda van 22 mei 2016', zo verduidelijkt de club in een statement.

Algemeen directeur Berry van Gool reageert teleurgesteld: 'Het is uiteraard erg vervelend dat alle seizoenkaarthouders van de Kingside de dupe worden van enkele personen die zich bij de wedstrijd tegen NAC niet hebben gedragen. Wij gaan dit voorstel, evenals de mogelijkheid om in beroep te gaan, intern bespreken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.