Willem II verwerpt voorstel: 'Onschuldige fans niet straffen'

Reacties

Willem II heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB, naar aanleiding van de ongeregeldheden met vuurwerk rondom de wedstrijd tegen aartsrivaal NAC Breda, niet geaccepteerd. De club stelt dat het onschuldige fans niet de dupe wil laten worden van een klein groepje daders.

Willem II verwerpt voorstel: 'Onschuldige fans niet straffen'

De KNVB maakte maandag bekend dat het Willem II wilde bestraffen met een boete van 7500 euro en één wedstrijd zonder publiek in de vakken A, B en C. Dat zijn de vakken van de zogenoemde Kingside, de tribune achter een van de doelen waar de meest fanatieke fans van de clubs zitten.

Tijdens het thuisduel met aartsrivaal NAC van 8 december werden NAC-spelers na afloop van het 1-1 gelijkspel bekogeld met vuurwerk, richting het veld gegooid door fans van de Tilburgers. Wat de KNVB betreft moet Willem II het (naast het betalen van een boete) tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van 31 maart doen zonder de fanatieke fans achter één van de goals. Seizoenkaarthouders voor die drie vakken mogen dan ook niet elders in het stadion worden ondergebracht.

Willem II gaat echter niet akkoord met dit voorstel. 'Wij zijn absoluut tegen het meenemen, afsteken en gooien van vuurwerk', aldus algemeen directeur Berry van Gool. 'De veiligheid van onze eigen supporters en onze gasten mag daardoor zeker niet in gevaar gebracht worden. Wij gaan een eventuele geldboete op de daders verhalen, omdat wij hén willen straffen en niet de 2500 supporters op de Kingside die hier niets mee te maken hebben. Zij steunen de club namelijk wél op positieve wijze.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.