Willem II shopt in Noorwegen en heeft nieuwe keeper binnen

Reacties

Willem II heeft een nieuwe doelman. Joshua Smits staat namelijk volgend seizoen onder de lat bij de Tricolores. De keeper komt over van het Noorse FK Bodø/Glimt en tekent een contract voor drie seizoenen. Hij volgt de vertrokken Timon Wellenreuther op.

Willem II shopt in Noorwegen en heeft nieuwe keeper binnen

'Over Willem II hoefde ik geen twee keer na te denken', zei de doelman zaterdag via de officiële kanalen van de club. In Noorwegen belandde Smits op het tweede plan en hij was zodoende op zoek naar een nieuwe werkgever. Die kwam na interesse van de Tilburgers.

Technisch manager Teun Jacobs kende Smits nog uit zijn tijd bij Almere City. Terwijl Smits daarvoor nog onder contract stond bij NEC. Vanuit Almere liet Jacobs de doelman naar Noorwegen vertrekken. Nu haalt hij hem terug naar Nederland. Bij Willem II moet hij proberen met de club terug te keren naar de Eredivisie.

Kritiekpunt op het curriculum vitae van Smits is de blessuregevoeligheid. Bij NEC en Almere City kende de doelman veel blessures. Dat geldt niet meer, zegt Smits zelf. 'Ik kan zeggen dat ik alweer vier jaar fit ben en geen training gemist heb. In Noorwegen was de competitie volop bezig, dus ik ben juist heel fit en heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.