Willem II maakt in zeven minuten 3-0 achterstand goed

ADO Den Haag leek hard op weg trainer Raymond Atteveld een fraai debuut te schenken. De Hagenaars gaven op bezoek bij Willem II echter een 3-0 voorsprong uit handen. De Tilburgers sleepten er nog een 3-3 gelijkspel uit.

Willem II zat voor eigen publiek totaal niet in de wedstrijd en leek zich te kunnen gaan opmaken voor een roerige week. Trainer Alfons Groenendijk hield vooraf Ibad Muhamadu en Kiki Musampa buiten zijn selectie, omdat ze afgelopen week twee keer te laat waren gekomen. Tijdens de wedstrijd haalde de coach verdediger Nuelson Wau al na zestien minuten naar de kant.

Ondanks een 3-0 achterstand stapten De Tricolores nog met een bevredigend resultaat van het veld. Mohamed Messoudi leidde de inhaalrace in met een benutte strafschop. Zes minuten later was het zelfs al gelijk.

Een minuut na de 1-3 zorgde Frank Demouge al voor 2-3 en raakte ADO de kluts volledig kwijt. Invaller George Mourad redde een punt voor de Tilburgers. De Zweed tikte na een hoekschop de 3-3 binnen. Het gelijkspel was zuur voor ADO en dan met name voor coach Atteveld. Hij werd afgelopen week verrassend aangesteld als de nieuwe trainer van de Hagenaars. André Wetzel ging zich per direct alleen richten op zijn taken als technisch directeur.

Atteveld leek af te stevenen op een droomdebuut op de bank bij ADO. Zijn ploeg leidde binnen een half uur al met 2-0. Beide doelpunten kwam op naam van Karim Soltani. De Fransman profiteerde na vijf minuten van voorbereidend werk van Lex Immers had bij zin tweede treffer geluk dat zijn schot van richting werd veranderd door Jens Janse.

ADO liet zich in eerste instantie niet van de wijs brengen door de toenemende frustraties bij Willem II. Richard Knopper schoot in de rebound de 0-3 in het dak van het doel. Daarna was de organisatie compleet zoek bij de Hagenaars met desastreuze consequenties als gevolg.

In plaats van een gat van drie punten heeft ADO een marge van slechts één punt met de degradatiezone. Willem II staat er een stuk beter voor. De Tilburgers hebben zes punten meer dan nummer zestien FC Volendam.