Wilde Ligue 1-plannen: Monaco en Lyon 9.321 kilometer verderop tegen elkaar

Reacties

Door de mislukte tv-deal en de coronacrisis zoekt de Franse profliga (LFP) naar nieuwe geldbronnen. AS Monaco en het Olympique Lyon van Peter Bosz zouden daarom in februari in China tegenover elkaar kunnen staan.

Wilde Ligue 1-plannen: Monaco en Lyon 9.321 kilometer verderop tegen elkaar
© Pro Shots

Stade Louis II is vooralsnog de plaats van handeling voor het treffen tussen AS Monaco en Olympique Lyon. Maar het is niet ondenkbeeldig dat het competitieduel van begin februari 9.321 kilometer verderop zal worden afgewerkt, in Shanghai welteverstaan.

'De LFP met voorzitter Vincent Labrune staat aan de basis voor dit plan', zegt Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas tegen L'Équipe. 'Het is een ambitieuze operatie voor het imago van de Ligue 1. Monaco is akkoord en wij in principe ook als aan de logistieke voorwaarden is voldaan. Het is een flinke reis.'

Met de verplaatsing wil de LFP de Ligue 1 onder de aandacht brengen en daarmee potentiële partijen voor zich winnen. De FIFA moet nog wel akkoord gaan met de verhuizing van het competitieduel. De wereldvoetbalbond weigerde in het verleden een vergelijkbaar verzoek van de Spaanse Liga, die Villarreal-Atlético Madrid en Girona-Barcelona in Miami wilde laten spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.