Wijndal: 'Onterechte penalty maakt uitschakeling extra zuur'

Reacties

AZ-captain Owen Wijndal houdt een flinke kater over aan de uitschakeling in de Conference League tegen Bodø/Glimt. De linksback van de Alkmaarders haalde donderdagavond ook nog even de late penalty uit de heenwedstrijd aan.

Wijndal: 'Onterechte penalty maakt uitschakeling extra zuur'
© Pro Shots
AZ
AZ
nv
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

AZ dwong donderdag na de 2-1 nederlaag in Noorwegen een verlenging af in Alkmaar, maar daarin maakte Alfons Sampsted het beslissende doelpunt voor Bodø/Glimt. Wijndal baalde stevig van de Europese eliminatie. 'Als je ook de vorige wedstijd meeneemt met de onterechte penalty, dan is het ongelooflijk zuur dat je door deze tegenstander wordt uitgeschakeld', zei de verdediger tegen ESPN.

'We waren de bovenliggende partij, maar wisten ook dat 2-1 niet goed genoeg was om door te gaan. Dan probeer je vervolgens iets aanvallender te spelen, maar krijg je een zuur tegendoelpunt. Verder kregen zij niet veel kansen. We hebben bijna niets weggegeven, maar moeten uiteindelijk zelf de kansen afmaken', verklaarde Wijndal.

De maand maart is AZ tot dusver niet goed gezind met de bekeruitschakeling tegen Ajax, een nederlaag in de Eredivisie tegen FC Twente en nu dus de uitschakeling in Europa. 'Het liefst hadden we deze maand de finale van de KNVB-beker gehaald en waren we ook doorgegaan in de Conference League. Maar in de Eredivisie is er nog genoeg om voor te spelen. We mogen van de trainer 24 uur rouwen en zondag wacht Willem II.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.