Stuntploeg Bodø/Glimt sust AZ in slaap: Europees avontuur ten einde

Reacties

Vangelis Pavlidis leek AZ donderdag de weg te wijzen naar de kwartfinale van de Conference League. FK Bodø/Glimt bleef echter in de wedstrijd en sloeg in de verlenging genadeloos toe. Dat betekent dat het Europese avontuur van de Alkmaarders erop zit.

Stuntploeg Bodø/Glimt sust AZ in slaap: Europees avontuur ten einde
© Pro Shots
AZ
AZ
nv
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Bij AZ, dat een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd moest zien goed te maken, kreeg Sam Beukema in het hart van de verdediging enigszins verrassend de voorkeur boven Pantelis Hatzidiakos. Trainer Pascal Jansen legde voorafgaand aan het duel uit dat Beukema startte vanwege zijn scorend vermogen. Het was de andere centrale verdediger die de Alkmaarders al vroeg vleugels gaf.

De wedstrijd was ruim een kwartier oud toen Bruno Martins Indi een lange bal verstuurde aan Pavlidis. Nikita Haikin kwam ver uit zijn doel, maar kon niet verhinderen dat de Griekse aanvaller op fraaie wijze de score opende (1-0). Even later stond Martins Indi onbedoeld ook aan de basis van de Noorse gelijkmaker. De verdediger had niet meer gerekend op de aanwezigheid van Ruben Espejord, die sluw bleef loeren op een foutje. Peter Vindahl kon nog redding brengen, maar de rebound van Amahl Pellegrino was de Deen te machtig (1-1).

Pavlidis doet het weer
AZ, dat veel beter was begonnen dan Bodø/Glimt, moest plots in de achtervolging. De Alkmaarders trokken de wedstrijd binnen het half uur weer naar zich toe en opnieuw was Pavlidis de gevierde man. De bal belandde via Jesper Karlsson en Aslak Fonn Witry voor de voeten van de aanvalsleider, die van dichtbij kon binnentikken (2-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de pauze vervolgde AZ de jacht op de derde treffer. Dat bleek geen gemakkelijke opgave tegen het taaie Bodø/Glimt, dat dit seizoen onder meer het AS Roma van José Mourinho een gigantisch pak slaag gaf. De bezoekers lieten zich ook gelden, maar een voorzet van Brice Wembangomo zeilde rakelings voorlangs. Aan de andere kant spatte een kiezelharde uithaal van Karlsson uiteen op de lat.

In een poging de wedstrijd naar zijn hand te zetten, greep Jansen in het laatste kwartier van de reguliere speeltijd in. In navolging van Pavlidis gingen ook Dani de Wit en Jordy Clasie naar de kant. Zakaria Aboukhlal, Kamal Sowah en Hakon Evjen moesten de ploeg van nieuw elan voorzien. Dat betekende dat Yukinari Sugawara een linie terugzakte. De Alkmaarders drongen aan, maar slaagden er niet in het tweeluik binnen negentig minuten te beslissen.

Verlenging
In de verlenging kreeg Aboukhlal een dot van een kans om AZ de bevrijdende derde treffer te bezorgen. De Marokkaans international stormde vanaf de punt van het strafschopgebied op het Noorse doel af, maar vond Haikin op zijn pad. Aan de andere kant toonde Bodø/Glimt zich dodelijk. Een op het oog ongevaarlijke voorzet belandde zomaar voor de voeten van rechtsback Alfons Sampsted, die de bal met een snelle voetbeweging in de verre hoek legde (2-2).

Die klap kwam AZ niet meer te boven. Aboukhlal kreeg ook in de tweede helft van de verlenging een kans, maar opnieuw kwam Haikin als winnaar uit de strijd. In de allerlaatste minuut kreeg Martins Indi een vrije kopkans, maar de verdediger bevestigde zijn status als schlemiel van de avond. Door het gelijkspel zit het Europese avontuur van AZ erop. Bodø/Glimt stunt opnieuw en plaatst zich voor de kwartfinale van de Conference League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.