Wijnaldum legt de indrukwekkendste eigenschap van Virgil van Dijk uit

Reacties

Georginio Wijnaldum kijkt dezer dagen met een voldaan gevoel terug op het afgelopen seizoen. De middenvelder beleefde een topjaar met Liverpool en zegt dat iedereen een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Wijnaldum legt de indrukwekkendste eigenschap van Virgil van Dijk uit

'Dat zie je niet alleen terug in onze resultaten, maar ook aan de manier van spelen. Naarmate het seizoen vorderde zijn we gegroeid', zegt Wijnaldum op de clubwebsite.

Liverpool won de eerste zes competitieduels en raakte die foutloze status pas kwijt in de uitwedstrijd tegen Chelsea. In andere topwedstrijden lieten The Reds bijzonder weinig steken vallen en Manchester City was de enige club die Liverpool klopte.

'Het lukte ons afgelopen seizoen ook om lastige wedstrijden te winnen', roept Wijnaldum in herinnering. 'In het verleden hadden we het daar nog wel eens moeilijk mee. Als we dan niet goed speelden, wonnen we de moeilijke wedstrijden niet.'

'Maar dit seizoen ging dat wél goed. We hebben heel veel geleerd en iedereen is nu een betere speler dan hij voorheen was', verzekert Wijnaldum. Dat heeft in zijn ogen ook zeker te maken met de aanwezigheid van landgenoot Virgil van Dijk.

De centrumverdediger trok anderhalf jaar geleden van Southampton naar Liverpool en vestigde in no time zijn naam op Anfield. Afgelopen seizoen toonde hij zich een baken van rust in de verdediging en werd hij ook persoonlijk gelauwerd met de prijs voor Speler van het Jaar in Engeland.

'Wat vooral indruk op mij heeft gemaakt is dat Virgil zo constant is. Hij gaat zelden in de fout', zegt Wijnaldum complimenteus. 'Hij heeft zich bij Celtic en Southampton al enorm ontwikkeld en bij Liverpool heeft hij dat opnieuw gedaan.'

'Wat ik ook indrukwekkend vind is dat anderen beter gaan spelen, wanneer Virgil speelt', vervolgt Wijnaldum. 'De mannen naast hem verdedigen beter en de jongens die verder naar voren spelen doen het ook beter. Dat komt doordat je wéét dat hij achter je loopt. Dat geeft een veilig gevoel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.