Wijnaldum genoot: 'Mooi om te horen hoe het stadion helemaal stilviel'

Vorige week begon Georginio Wijnaldum nog op de bank tegen Manchester City, maar dinsdagavond had de middenvelder van Liverpool een basisplaats in de return. Na afloop van de 1-2 overwinning in het Etihad Stadium, en het bereiken van de halve finale in de Champions League, verscheen de Nederlander glunderend voor de camera.

'Dit telt', zei Wijnaldum in gesprek met Ziggo Sport. 'Dit zijn de mooiste wedstrijden die je voor een club kunt spelen. Bij ons thuis op Anfield was de sfeer na de zege van 3-0 al fantastisch. Nu was het ook mooi om te horen hoe het stadion van City na onze gelijkmaker helemaal stilviel.'

Mohamed Salah maakte tien minuten in de tweede helft de voor Liverpool bevrijdende 1-1, voordat Roberto Firmino de ploeg van Jürgen Klopp zelfs aan de zege hielp. Dat Liverpool zou gaan winnen in Manchester, leek na de eerste helft nog erg onwaarschijnlijk.

'We hadden niks te vertellen', zei Wijnaldum over het eerste bedrijf. 'City won elk duel en elke tweede bal. Wij loerden alleen maar op de counter. We durfden niet te voetballen. Misschien had het met de spanning te maken, maar we hebben ons gelukkig goed kunnen herstellen. Natuurlijk hadden we ook geluk dat City aan het einde van de eerste helft op de paal schoot en dat er een doelpunt werd afgekeurd. Maar het was opnieuw een heel mooie avond voor Liverpool.'

Wijnaldum deed dinsdag van begin tot eind mee, net als landgenoot Virgil van Dijk.