Wijnaldum belangrijk voor Liverpool, fenomeen Haaland slaat weer toe

Liverpool heeft dinsdag de koppositie overgenomen in Groep E van de Champions League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was dominant tegen RC Genk, maar won slechts met een miniem verschil. Napoli beet zich stuk op Red Bull Salzburg.

Liverpool
Liverpool
2 - 1
Genk
Genk

Liverpool strijdt samen met Napoli om de koppositie in Groep E en gezien de eerdere 1-4 zege in België moest de thuiswedstrijd tegen Genk een eenvoudig karwei worden voor The Reds. Logischerwijs was de thuisploeg verreweg de betere ploeg op Anfield. Dat leverde binnen een kwartier de openingstreffer op. James Milner werd vrijgespeeld aan de linkerkant van het veld en hoewel de spelers van Genk aan buitenspel dachten, was daar geen sprake van. Verdediger Sebastian Dewaest zat mis bij de voorzet van Milner, waarna Georginio Wijnaldum scherp was en de bal in het doel werkte.

Genk had helemaal niets in te brengen en was vooral bezig met tegenhouden. Naby Keïta (redding keeper) en Mohamed Salah (naast) lieten het na om de voorsprong van Liverpool uit te breiden en dat kwam de thuisploeg nog duur te staan, want vlak voor rust werd het 1-1. Uit een corner van Bryan Heynen kopte Mbwana Samatta snoeihard raak bij de eerste paal. Liverpool hield echter de overhand en kreeg via Divock Origi en Trent Alexander-Arnold meteen kansen op 2-1. Die viel na rust. Salah speelde Alex Oxlade-Chamberlain vrij, die uit de draai raakt schoot. De tweede helft was een stuk minder sprankelend, al moest Alisson Becker nog redding brengen op een poging van Heynen.

Napoli
Napoli
1 - 1
Red Bull Salzburg

Waar zou Red Bull Salzburg zijn zonder Erling Haaland? Het is een vraag die dit seizoen al vaak is gesteld nadat de Noorse tiener zes keer scoorde in zijn eerste drie Champions League-duels. Daar kwam dinsdag tegen Napoli nummer zeven in wedstrijd vier bij. Na een overtreding van Kalidou Koulibaly ging de bal op de stip en de spits bleef koel vanaf elf meter. Haaland werd daarmee de eerste tiener die scoorde in zijn eerste vier Champions League-wedstrijden. Napoli nam de teugels daarna strak in handen. José Callejón kopte tegen de paal, Lorenzo Insigne werkte de bal met zijn hoofd net naast en Hirving Lozano stuitte op keeper Carlos.

De gelijkmaker viel vlak voor rust alsnog. Insigne bediende Lozano, die aan de linkerkant van het veld naar binnen kapte en in de korte hoek raak schoot. Dominik Szoboszlai was daarna nog twee keer gevaarlijk namens Salzburg met een geblokt schot en een poging die over het doel zeilde. Napoli kreeg vooral in de eerste helft goede kansen op een doelpunt, dat viel na rust tegen. De grootste mogelijkheid was voor Insigne, die met een schot de paal raakte. Uiteindelijk scoorden beide teams niet meer.