Wijnaldum baalt van veld in Johan Cruijff Arena

Reacties

Volgens Georginio Wijnaldum heeft Liverpool woensdagavond terecht gewonnen bij Ajax. De Oranje-international was verrast toen hij het aangepaste speelplan van de Amsterdammers ontdekte bij de Champions League-wedstrijd.

Wijnaldum baalt van veld in Johan Cruijff Arena
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Wijnaldum had verwacht dat Ajax in het gebruikelijke systeem zou aantreden en rekende niet op een tactische variant van Erik ten Hag, zo gaf hij eerlijk toe bij Ziggo Sport. 'Ik was wel een beetje verrast. Ik dacht dat ze hun eigen spel zouden gaan spelen en zich niet zouden aanpassen. Maar ik denk dat het een goede tactiek was', aldus de 29-jarige middenvelder.

Vlak voor het interview van Wijnaldum had Jürgen Klopp al kritiek geuit over het veld in de Johan Cruijff Arena. De speler sloot zich aan bij de uitlatingen van zijn manager: 'Ja, die mening deel ik. Met het Nederlands elftal had ik dat ook al.' Is het verschil met de velden in de Premier League groot? Wijnaldum: 'Dan moet je de wedstrijden in Engeland kijken, dan zie je het verschil wel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Liverpool zal er extra tevredenheid zijn over de overwinning bij Ajax door de personele problemen. De Engelse kampioen moest het Champions League-seizoen beginnen zonder Alisson Becker, Virgil van Dijk en Thiago Alcántara, terwijl captain Jordan Henderson ook op de bank begon.

Wijnaldum maakte de balans op na de eerste groepswedstrijd: 'Ja, ik vind de uitslag wel terecht. Het had ook een gelijkspel kunnen zijn. Ik denk wel dat we beter kunnen dan wat we vandaag hebben laten zien. Dat hebben we ook laten zien in andere wedstrijden. Maar we zijn heel blij met de overwinning en hopen gewoon te groeien gedurende het toernooi. Deze uitslag uit bij Ajax is gewoon heel goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.