'Wij dachten dat Ajax-PSV irritant was om naar te kijken'

Reacties

De finale van de Europa League ging in meerdere opzichten de boeken in. Maar het duel tussen Sevilla en AS Roma zal vooral worden herinnerd als een wedstrijd met extreem veel incidenten, opstootjes, overtredingen én weinig zuivere speeltijd.

'Wij dachten dat Ajax-PSV irritant was om naar te kijken'
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
ns
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Scheidsrechter Anthony Taylor kreeg na afloop de volle laag van AS Roma-trainer José Mourinho. De Engelsman strooide met gele kaarten en evenaarde zelfs het record. In totaal toonde hij aan twaalf spelers een gele kaart. Daarmee is het samen met de Champions League-finale van 2014 tussen Real Madrid en Atlético Madrid, de Europese finale met de meeste kaarten. Aan veldspelers wel te verstaan, want Taylor gaf ook Mourinho en drie stafleden nog een gele prent.

Analist Kenneth Perez vertelde in de studio van ESPN zich te hebben gestoord aan het gedrag van de spelers. 'Wij dachten dat onze eigen bekerfinale irritant was om naar te kijken... Die gasten die Mourinho als assistent heeft, zijn nog gekker dan hijzelf. Dat is toch krankzinnig? Als je voetbalt, doe je soms best wel domme dingen, maar als je dat dan terugkijkt, denk je echt: jemig, gedraag je toch. Dit is toch geen promotie van het voetbal?'

Mede door de verlenging, maar ook door de flinke ladingen blessuretijd die er telkens bijkwamen doordat het spel veel stillag, duurde deze finale liefst 146 minuten. 'Maar hoeveel van die 146 minuten is nou effectieve speeltijd geweest?' vroeg Perez zich af. Dat blijken er slechts 66 te zijn geweest. Ter vergelijking: het memorabele duel tussen Getafe en Ajax in 2020 telde 42 minuten effectieve speeltijd. Dat duel duurde negentig minuten. Dat komt dus aardig in de buurt.

Gejank en geschreeuw
Ook collega-analist Kees Kwakman baalde van deze EL-finale. 'Het was verschrikkelijk. Natuurlijk heb je dit bij AS Roma, maar ook bij Sevilla en al die Spaanse ploegen. Als we dat op zondagavond laat nog weleens kijken, dan is het net zo erg met dat gejank en geschreeuw. Het is vreselijk om naar te kijken. Qua gedrag, maar ook qua voetbal, omdat er gewoon totaal geen tempo in zit. Er werden weinig aanvallen op de mat gelegd. Veel wissels. Dat komt het spel ook niet ten goede.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.