Mourinho des duivels over arbitrage: 'Scheids leek wel Spaans'

Reacties

Mourinho gaf aan extreem trots te zijn op zijn spelers, maar hij was een stuk minder te spreken over de arbitrage in de Europa League-finale. Volgens de trainer van AS Roma was scheidsrechter Anthony Taylor op de hand van Sevilla.

Mourinho des duivels over arbitrage: 'Scheids leek wel Spaans'
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
ns
1 - 1
AS Roma
AS Roma

AS Roma verloor de finale uiteindelijk na strafschoppen, nadat de arbitrage liefst veertien kaarten had uitgedeeld in de honderdtwintig minuten daarvoor. Mourinho was na afloop furieus over de wedstrijdleiding. 'We zijn fysiek doodmoe, maar ook mentaal doodmoe, omdat we het een onrechtvaardige nederlaag vinden met veel incidenten die discutabel zijn', zei hij tegenover Sky Sport.

'We keren terug met het gevoel van onrechtvaardigheid. Het was een intense, mannelijke, levendige wedstrijd met een scheidsrechter die wel Spaans leek. Het was de hele tijd geel, geel, geel. Het onrecht blijkt wel uit het feit dat Erik Lamela een tweede gele kaart had moeten krijgen, maar die kreeg hij niet. En hij benutte uiteindelijk een strafschop in de shootout.'

Op de persconferentie bleek Mourinho nog niet te zijn uitgeraasd. 'Aangezien Taylor zo'n geweldige scheidsrechter is, laten we hopen dat hij alleen in de Champions League zal fluiten volgend seizoen', zei hij met enig gevoel voor cynisme. 'En ik hoop dat hij zijn blunders alleen in de Champions League maakt en niet in de Europa League.'

Na afloop ging Mourinho in de parkeergarage nog even verhaal halen toen hij Taylor zag lopen. Hij schreeuwde hem van een afstandje toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.