Wiegman voelt zich veilig genoeg om in België te spelen

Reacties

De verschrikkelijke gebeurtenissen rondom de interland tussen België en Zweden in de EK-kwalificaties hadden grote gevolgen in België en dreunen door in het internationale voetbal. Het Engelse vrouwenelftal van bondscoach Sarina Wiegman is een van de eerste nationale elftallen die een wedstrijd gaat spelen in België. De Nederlandse coach werd ernaar gevraagd.

Wiegman voelt zich veilig genoeg om in België te spelen
© Pro Shots

Engeland staat deze maand tweemaal tegenover België in de Nations League. Op 31 oktober wordt er in Leuven gespeeld, slechts twee weken na de schietpartij in Brussel voor de interland tussen België en Zweden. Twee Zweedse fans werden doodgeschoten. 'Het is een verschrikkelijke situatie, echt vreselijk', reageerde Wiegman toen er op de persconferentie werd gevraagd naar de gebeurtenissen in de Belgische hoofdstad.

Omdat het vrouwenelftal van The Three Lions binnenkort in België speelt, is er al contact tussen de landen. 'De Engelse voetbalbond heeft contact gehad met de Belgische voetbalbond, want het gaat natuurlijk om de veiligheid', vindt Wiegman. 'Ikzelf voel me veilig genoeg om daar naartoe te gaan. Ik heb nog niet met de speelsters gesproken, omdat zij bij hun clubs zijn. Maar ik voel me veilig. Er worden gesprekken gevoerd en alles wordt eraan gedaan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen.'

Inmiddels is bekend dat de vermoedelijke dader om het leven gekomen is en dat zowel België als Zweden er geen behoefte aan heeft om de gestaakte interland uit te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.