Twee Zweden doodgeschoten in Brussel, interland gestaakt

Reacties

De wedstrijd tussen België en Zweden is maandagavond in de rust definitief gestaakt. Oorzaak is een schietpartij in Brussel waarbij minstens twee mensen zijn overleden, het gaat om Zweedse slachtoffers. Rond 19.15 uur begon een man met een automatisch geweer op de Zweden te schieten, hij had het op hen gemunt. Een derde slachtoffer is zwaargewond, maar buiten levensgevaar.

Twee Zweden doodgeschoten in Brussel, interland gestaakt
© Pro Shots

De vermoedelijke dader vluchtte en heeft een filmpje de wereld ingestuurd waarin hij zegt te hebben gehandeld uit de naam van Allah. De ruststand was 1-1, de wedstrijd is daarna halverwege gestaakt na overleg en uiteindelijk op verzoek van de Zweedse spelers. Dat overleg werd volgens de Vlaamse televisiezender VTM bemoeilijkt door het feit dat de dader of daders nog voortvluchtig is of zijn, VTM had een onbevestigd bericht dat er drie mensen gezocht worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanslag vond plaats op vijf kilometer van het stadion, de metrohaltes zijn afgesloten. De mensen zitten nog in het stadion, er wordt momenteel hard gewerkt aan een manier om de toeschouwers in het stadion veilig thuis te krijgen. Wie thuis is, krijgt in Brussel het dringende advies om daar te blijven. De voorzitter van de Zweedse voetbalbond, Frederik Reinfeldt, heeft al gereageerd tegenover de Vlaamse krant Het Nieuwsblad

'We hebben gehoord dat er Zweden vermoord zijn. We weten niet echt wat er gebeurd is. We weten niet of de daders gepakt zijn. De spelers hebben beslist niet meer te spelen. Er zijn hier 700 Zweden, zij moeten veilig zijn. De politie heeft gezegd dat dit stadion het meest veilige is. Niemand weet hoe lang dit zal duren, dat is begrijpelijk. De spelers zijn pas bij de rust geïnformeerd, het moest even doordringen. Stoppen was de beste oplossing.'

EK-kwalificatie

Stand Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.