Wiegman kan na deal in rust toewerken naar Oranje

Reacties

Het Engelse vrouwenelftal en de bond hebben hun financiële conflict opgelost richting het begin van de Nations League, waarin de Oranje Leeuwinnen tegenstander zijn van de verliezend WK-finalist.

Wiegman kan na deal in rust toewerken naar Oranje
© Pro Shots

Het conflict in Engeland, met Sarina Wiegman als bondscoach, speelt al langer dit jaar. De internationals waren ontevreden over hun loon en bonussen, maar gesprekken over dat onderwerp werden gepauzeerd om de focus op het afgelopen WK in Australië en Nieuw-Zeeland te houden.

Engeland verloor in de finale van Spanje, na het toernooi werd een akkoord bereikt met de FA over een salaris- en bonusregeling. Dit bevestigde aanvoerder Millie Bright op een persconferentie richting de start van de Nations League.

'We hebben een goed gesprek gehad met de FA, waarin we hebben aangegeven dat we zowel op als buiten het veld een leidersrol willen', aldus Bright. 'Dat gesprek was nodig. Het is groter dan alleen bonussen. Het vrouwenvoetbal evolueert heel snel en dit soort gesprekken moeten gevoerd worden om ervoor te zorgen dat we bovenaan staan op alle gebieden. De internationals hebben er vertrouwen in om verder te gaan met de structuur die we nu hebben.'

Engeland zit samen met Nederland, België en Schotland in Groep 1 van de Nations League. De competitieopzet is hetzelfde als bij de mannen, behalve dat er voor de vrouwen uiteindelijk ook een ticket voor de Olympische Spelen in Frankrijk te verdienen is. De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag in en tegen België en ontvangen dinsdag Engeland in het stadion van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.