Wiegman en Engeland na zenuwslopende thriller naar kwartfinale WK

Reacties

De vrouwen van Engeland hebben met de grootst mogelijke moeite de kwarftinales van het WK weten te bereiken. Mede dankzij een rode kaart voor Lauren James was Nigeria gevaarlijk dicht bij een enorme stunt.

Wiegman en Engeland na zenuwslopende thriller naar kwartfinale WK
© Pro Shots
Engeland
Engeland
ns
0 - 0
Nigeria
Nigeria

Engeland geldt als Europees kampioen als een van de favorieten, maar het had lastig tegen Nigeria. In het eerste kwartier kwam de nummer veertig op de wereldranglijst tot twee keer toe heel dicht bij een openingstreffer. De geboren Britse Ashleigh Plumptre schoot eerst kiezelhard op de lat en was daarna weer gevaarlijk. Doelvrouw Mary Earps kon met een uiterste krachtsinspanning voorkomen dat Engeland (vierde op die ranglijst) tegen een vroege achterstand aanliep.

In de 23ste minuut leidde een enorme fout in de Nigeriaanse defensie de eerste kans voor de Europees kampioen in. Alessia Russo profiteerde echter niet van het geklungel en zag Chiamaka Nnadozie redding brengen. Nigeria bleef even later verbijsterd achter toen Engeland een penalty toebedeeld kreeg. Bij een standaardsituatie ging Rachel Daly makkelijk naar de grond. De VAR draaide de beslissing terug en liet de Super Falcons opgelucht ademhalen.

Kort na rust stond de lat opnieuw een treffer in de weg voor Nigeria toen Uchenna Kanu bij de tweede paal gevaarlijk richting doel kopte. Richting het laatste kwartier kwam Engeland beter uit de verf. Het gevaarlijkste moment kwam van Daly, die uit een hoekschop dicht bij het breken van de ban was.

Vijf minuten voor tijd bracht Lauren James haar ploeg in diskrediet. De sterspeelster van de Engelsen, vorig duel nog goed voor twee doelpunten en drie assists in een 6-1 zege op China, ging op het achterwerk van een tegenstander staan en mocht na ingrijpen van de VAR gaan douchen. Nigeria drong aan in de verlenging, maar Engeland hield in ondertal stand.

Penalty's
In de penaltyserie was het Engeland dat aan het langste eind trok. De eerste penalty van Georgia Stanway luidde een dramatische start in voor Engeland. De middenvelder schoot ruim naast. Op identieke wijze faalde ook Desire Oparanozie namens Nigeria. Na een rake pingel van Engeland bezweek ook Michelle Alozie door huizenhoog over te schieten. Rachel Daly deed vervolgens voor hoe het wel moet door de bal de kruising in te jagen. De uiteindelijke beslissing viel toen Chloe Kelly ook al geweldig raak schoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.