Wiegman en Engeland aan de hand van imponerende James naar achtste finales

Reacties

Engeland heeft met enorme overmacht de knock-outfase van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bereikt.

Wiegman en Engeland aan de hand van imponerende James naar achtste finales
© Pro Shots
China
China
1 - 6
Engeland
Engeland

Dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) werd China moeiteloos aan de kant gezet. Eerder won het keurkorps van Sarina Wiegman nog twee keer een stuk zuiniger. Zowel Haïti als Denemarken moest er met 1-0 aan geloven.

China, dat met tien vrouwen nog knap won van Haïti, had daardoor nog uitzicht op de achtste finales. De Chinese droom werd echter al gauw de kop ingedrukt. Binnen vier minuten vond Alessia Russo het net namens de Engelsen en halverwege stond het door toedoen van Lauren Hemp en Lauren James al 0-3. Na de onderbreking deed Wang Shuang van de stip wat terug, maar zag zij James (ook goed voor een hattrick aan assists) opnieuw trefzeker zijn. De vjifde treffer kwam op naam van Chloe Kelly, die op aangeven van James profiteerde van een kapitale fout van China's doelvrouw. Het slotakkoord was voor Aston Villa-aanvaller Rachel Daly.

Sterspeelster Keira Walsh ontbrak dinsdag bij Engeland. Zij moest in de wedstrijd tegen Denemarken per brancard van het veld. Het is nog onzeker of de middenvelder van Barcelona dit toernooi nog in actie kan komen. Engeland gaat hoe dan ook in de achtste finale uitkomen tegen Nigeria. Die wedstrjid wordt komende maandagochtend om 9.30 uur afgetrapt. 

Vrouwen WK

Stand Groep D Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
3
0
0
8-1
+7
9
2
Denemarken
3
2
0
1
3-1
+2
6
3
China
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Haïti
3
0
0
3
0-4
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.