Wiedemeijer staat achter veelbesproken beslissingen arbitrage

Reacties

Volgens Reinold Wiedemeijer is er bij twee van de meest veelbesproken arbitrale beslissingen in de achtste speelronde van de Eredivisie juist gehandeld. De goal van Michael de Leeuw werd in zijn ogen terecht afgekeurd, hetgeen ook gold voor de treffer van Go Ahead-aanvaller Isac Lidberg.

Wiedemeijer staat achter veelbesproken beslissingen arbitrage
© Pro Shots

Zoals gewoonlijk schoof Wiedemeijer namens het arbiterkorps aan om de discutabele momenten van de voorbije speelronde van duiding te voorzien. Bij FC Gronningen-FC Twente was het vrijdag direct raak. Bij een 1-0 stand in het voordeel van de noorderlingen werd een goal van Michael de Leeuw afgekeurd. Hij zou een overtreding gemaakt hebben op verdediger Robin Pröpper volgens scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

'We hebben hier een scheidsrechter die achter de situatie aanloopt', zo haalde Wiedemeijer het veelbesproken moment terug. 'Hij ziet contact en fluit het af. Dan gaat de VAR kijken, die ziet ook een licht contact. En dan gaat hij dus niet ingrijpen. De VAR moet het tegengestelde kunnen bewijzen, hier kan dat niet.' Tot overmaat van ramp werd er voor De Leeuw nog een goal van hem afgekeurd en kwamen de Tukkers uiteindelijk terug tot 1-1.

Bij RKC tegen Go Ahead stond er zaterdagavond uiteindelijk ook een 1-1 eindstand op het scorebord. Dat kwam omdat in de slotfase een goal van Lidberg werd afgekeurd. Scheidrechter Erwin Blank floot in eerste instantie niet voor de vermeende overtreding op RKC-goalie Etienne Vaessen, maar werd door de VAR teruggefloten.

'We moeten de keeper een beetje beschermen', legde Wiedemeijer uit. 'Hier zie je duidelijk een contactmoment. Het blijven altijd discussies. Maar om te voorkomen dat er goals worden goedgekeurd waar een luchtje aan zit, keuren we 'm af. Maar ik ben het wel eens met Go Ahead-coach Van Wonderen dat deze in Engeland waarschijnlijk niet was afgekeurd. Wij hanteren hier in Nederland alleen een wat voorzichtiger beleid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.