FC Twente ontsnapt door VAR en Gronings misverstand aan nederlaag

Reacties

FC Twente heeft na vier zeges genoegen moeten nemen met een punt, al mocht FC Groningen het zichzelf aanrekenen dat de schade voor de Tukkers niet groter was.

FC Twente ontsnapt door VAR en Gronings misverstand aan nederlaag
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 1
FC Twente
FC Twente

De kwaliteitsinjectie bij FC Twente had zich de laatste weken vertaald in mooie resultaten. Het chagrijn van de tegenvallende start was verdwenen met vier zeges op rij. Met dank aan sterkhouder Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel regeerde de lach bij de Tukkers.

Die lach verdween vrijdag in Groningen van het Twentse gezicht. De gastheren deden de gasten al vroeg pijn. Na voorbereidend werk van Tomas Suslov kon Cyril Ngonge uithalen. De Belgische aanvaller met Congolese roots knalde in de achtste minuut de bal in de kruising; 1-0.

Halverwege de eerste helft dacht FC Groningen de marge te hebben vergroot. Michael de Leeuw werd echter, tot zijn verbazing, door scheidsrechter Martin van den Kerkhof teruggefloten. De VAR kwam tot dezelfde conclusie. Een vermeende overtreding op Robin Pröpper zou de reden voor de streep door de 2-0 zijn geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vroeg in de tweede helft juichte De Leeuw weer te vroeg. Arbiter Van den Kerkhof zag bij het terugkijken van de beelden genoeg aanleiding ook door deze 2-0 een streep te halen. Hands van Ngonge in de aanloop naar de treffer was de reden voor het verpesten van het Groningse feestje.

De arbitrale beslissingen boden FC Twente hoop de nederlaag te kunnen voorkomen. Dat gebeurde met dank aan de thuisploeg. Invaller Manfred Ugalde profiteerde dankzij een misverstand tussen Wessel Dammers en doelman Peter Leeuwenburgh, die elkaar aankeken bij een op zich onschuldige bal in het Groningse strafschopgebied.

In de slotfase was het FC Groningen dat ontsnapte aan een tweede tegentreffer. Virgil Misidjan vond Leeuwenburgh op zijn, die niet veel later zag hoe de lat hem redde bij een kopbal van Denilho Cleonise. Doelpunten bleven achterwege, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
FC Groningen Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.