Wie doorbreekt de impasse rond Neymar en Coutinho?

Reacties

Twee peperdure Brazilianen zijn deze zomer hoofdrolspelers in de transferwindow. Het is echter maar de vraag of Neymar en/of Philippe Coutinho in de komende weken hun koffers zullen pakken. Met nog een maand tot de transferdeadline is het behoorlijk rustig rond de balgoochelaars.

Wie doorbreekt de impasse rond Neymar en Coutinho?

Neymar is zelf actief bezig met een vertrek bij Paris Saint-Germain. De aanvaller maakte twee jaar geleden voor 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar de Franse topclub en wil nu weer terug naar Catalonië. Al voor zijn vertrek voor het toernooi om de Copa América, waar Neymar vanwege blessureleed uiteindelijk niet aan kon meedoen, maakte hij zijn vertrekwens kenbaar.

Barcelona heeft geen goed gevoel overgehouden aan de manier waarop Neymar twee jaar geleden vertrok, maar voelt nu toch wel wat voor een hernieuwde samenwerking met de linksbuiten. Barcelona gaf echter al 120 miljoen euro uit voor Antoine Griezmann, terwijl er eerder 75 miljoen euro aan Ajax werd betaald voor Frenkie de Jong. Het Spaanse transferpotje is zo goed als op.

In een poging de terugkeer van Neymar toch mogelijk te maken, denkt Barcelona aan allerlei ingewikkelde constructies. Zo zijn de Spanjaarden bereid om een of meerdere spelers in de deal te betrekken, om zo de transfersom te drukken. PSG heeft dat volgens SPORT echter alleen nog maar van tussenpersonen te horen gekregen. De Fransen willen nu weleens weten hoe serieus de belangstelling van Barcelona nu echt is en wachten op een bericht vanuit de club zelf. Zolang voorzitter Josep Maria Bartomeu niets van zich laat horen, lijkt er ook niets te gaan gebeuren.

Ondertussen is het ook rond een speler die ruimte zou moeten maken voor de komst van Neymar stil. Coutinho heeft de hoge verwachtingen sinds zijn megatransfer van Liverpool, anderhalf jaar geleden, nooit kunnen waarmaken. Barcelona heeft de dribbelaar dan ook in de etalage gezet, maar vraagt met 120 miljoen euro wel een enorme transfersom voor de miskoop. De Spanjaarden betaalden in januari 2018 zelf nog 145 miljoen euro aan Liverpool om Coutinho binnen te halen.

De enorme vraagprijs van Barcelona schrikt geïnteresseerde partijen af. Mundo Deportivo heeft begrepen dat Barcelona én het management van Coutinho nog geen enkele aanbieding heeft ontvangen. In de Spaanse media werd gespeculeerd over een terugkeer naar de Premier League, maar daar is de transfermarkt nog maar een week open. Bovendien heeft Liverpool-coach Jürgen Klopp aangegeven dat zijn club nu geen geld heeft voor een nieuw huwelijk met Coutinho.

Dan is er nog de optie PSG, maar die bestaat volgens Mundo Deportivo alleen als Neymar naar Barcelona komt. En zolang Bartomeu zich niet in Parijs meldt, zal dat niet gaan gebeuren. Zo staat er elke dag wel wat nieuws in de sportkranten, maar gebeurt er eigenlijk niets. Met de huidige stand van zaken blijft Neymar gewoon bij PSG en Coutinho bij Barcelona. Het zou toch een wat teleurstellend einde van een ongelooflijke Braziliaanse transfersoap zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Neymar
Meer over Neymar
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.