West Ham United dankt Moyes na zes maanden voor bewezen diensten

Reacties

David Moyes en West Ham United gaan uit elkaar. The Hammers hebben besloten het aflopende contract met de 55-jarige manager niet te verlengen.

West Ham United dankt Moyes na zes maanden voor bewezen diensten

Ook Moyes' assistenten Alan Irvine, Stuart Pearce en Billy McKinlay verlaten West Ham United, dat als dertiende eindigde. Daarmee voldeed Moyes aan de doelstelling: het veiligstellen van de Premier League-status. Toen de Schot in november werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Slaven Bilic bivakkeerde West Ham United in de degradatiezone.

'Toen David hier arriveerde met zijn staf, was iedereen het erover eens dat de focus moest liggen op de zes maanden die nog resteerden tot het einde van het seizoen', zegt vicevoorzitter David Sullivan op de website van West Ham United. 'Daarna zouden we gaan evalueren. We voelen nu dat het tijd is om een andere kant op te gaan.' De club uit Londen wil over uiterlijk anderhalve week een opvolger presenteren.

Moyes was tussen 2002 en 2013 manager van Everton, maar sindsdien is de stabiliteit verdwenen in zijn loopbaan. Bij Manchester United mislukte hij als opvolger van Sir Alex Ferguson en ook zijn periodes bij Real Sociedad en Sunderland waren zacht uitgedrukt geen doorslaand succes. Met Sunderland degradeerde hij zelfs uit de Premier League.

Eerder op woensdag werd al bekend dat Everton afscheid neemt van Sam Allardyce.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.