West Ham stort in na hoogstandje Payet, Benteke trefzeker

Dimitri Payet maakte als vanouds indruk bij West Ham United, maar de na het EK weer helemaal fitte Fransman kon de derde nederlaag van de ploeg van Slaven Bilic niet voorkomen. Christian Benteke scoorde bij zijn debuut voor Crystal Palace, dat mede daardoor voor het eerst dit seizoen won in de Premier League.

West Ham United – Watford 2-4
Payet stond voor het eerst dit seizoen in de basis en direct stal hij de show bij West Ham. Zijn assist bij de 2-0 van Michail Antonio was van grote schoonheid. De Franse international passeerde zijn directe tegenstander en gaf vervolgens achter zijn standbeen langs een prachtige voorzet, die werd binnengekopt door Antonio. De 1-0 werd ook al gemaakt door Antonio op aangeven van Payet (foto).

Voldoende voor een overwinning was het niet. Watford, met Daryl Janmaat in de basis, liet namelijk zien over een forse portie veerkracht te beschikken. Odion Ighalo en Troy Deeney - die prachtig scoorde na een fout van James Collins - zorgden voor een 2-2 ruststand. Acht minuten na de pauze werd het zelfs 2-3 toen de volley van Étienne Capoué tegen het net plofte. José Holebas maakte er met een harde schuiver zelfs nog 2-4 van.

Door de eerste zege van het seizoen staat Watford nu elfde met vier punten uit vier duels. West Ham moet het doen met een teleurstellende zeventiende plek en heeft drie punten, omdat het eerder ook al verloor van Chelsea en Manchester City.

Middlesbrough - Crystal Palace 1-2
Met Viktor Fischer in de basis keek Middlesbrough al snel tegen een achterstand aan tegen Crystal Palace. In de zestiende minuut kopte de van Liverpool overgekomen Christian Benteke, die zijn debuut maakte, raak. Lang bleef de 0-1 niet op het scorebord staan, want in de 38ste minuut tekende Daniel Ayala voor de gelijkmaker.

Christian Benteke scoorde meteen bij zijn debuut voor Crystal Palace, dat ruim dertig miljoen euro neertelde voor de bij Liverpool overbodig geworden spits.

Direct na rust nam Palace opnieuw de leiding. Wilfried Zaha kroop voor zijn directe tegenstander en werkte met links prachtig af in de verre hoek. Middlesbrough slaagde er niet in om wederom op gelijke hoogte te komen. Palace, dat voor het eerst dit seizoen won, heeft nu vier punten uit vier wedstrijden. Middlesbrough heeft één puntje meer.

Burnley - Hull City 1-1
Hull City toonde eens te meer een uiterst taaie ploeg te zijn. De promovendus werd door de dramatische voorbereiding aangemerkt als de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar stond na drie duels netjes op zes punten. Die prestatie leverde manager Mike Phelan, die nog tijdens de voorbereiding begon als opvolger van Steve Bruce, de award Manager van de Maand op.

Op Deadline Day kwam Phelan bovendien een stuk ruimer in zijn opties te zitten. Markus Henriksen kwam op de valreep over van AZ. De Noorse middenvelder zat negentig minuten op de bank en zag hoe Hull op achterstand kwam door een knal van afstand van Steven Defour. De Belg werd echter echter geen matchwinner, want Robert Snodgrass voorkwam de tweede nederlaag op rij voor Hull door in de slotfase gelijk te maken uit een vrije trap. Hull heeft daardoor zeven punten, Burnley vier.

AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 1-0
De thuisploeg heeft door een late goal van Callum Wilson de eerste overwinning van het seizoen binnen. Nacer Chadli, die voor ruim vijftien miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur, kon dat namens West Bromwich ook niet voorkomen. Met debutant Jack Wilshere, die gehuurd wordt van Arsenal, hield Bournemouth vervolgens stand en werd de zege over de streep getrokken.

Daardoor staan beide ploegen na vier duels op vier punten in de Premier League. Wilson stapte daardoor als feestvarken van het veld. Hij tikte na 79 minuten bij een harde voorzet van Adam Smith de bal achter zijn standbeen langs in de verre hoek.