West Ham-spits Antonio viert record door te dansen met pop van zichzelf

Leicester City heeft maandagavond een flinke tik gekregen van West Ham United. The Foxes gingen in het eerste uur volop in de fout en net op het moment dat ze zich terug leken te knokken, schoot Michail Antonio zichzelf namens de thuisploeg overtuigend in de geschiedenisboeken. Dat vierde hij op opmerkelijke wijze.

West Ham United
4 - 1
Leicester City

Het waren lekkere maanden voor Leicester. In de laatste wedstrijd van vorig seizoen werd de FA Cup veroverd (in de finale werd Chelsea geklopt), waarna The Foxes in de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe jaargang ook het Community Shield pakten door landskampioen Manchester City te verslaan. Daarna werd ook de eerste Premier League-wedstrijd gewonnen: 1-0 tegen Wolverhampton Wanderers. Ook tegenstander West Ham was goed gestart aan de competitie, met een 2-4 zege bij Newcastle United.

Het waren uiteindelijk The Hammers die die foutloze status maandag behielden, daarbij werd de thuisploeg flink op weg geholpen door twee aanvallers van de tegenstander. Aan de 1-0 ging namelijk een dramatische pass van spits Jamie Vardy vooraf, een paar tellen later volleerde Pablo Fornals fraai de openingsgoal binnen. Vijf minuten voor rust kreeg Vardy's aanvallende collega Ayoze Pérez vervolgens rood. De VAR greep terecht in na een charge van de Spanjaard op de benen van zijn landgenoot Fornals.

De wedstrijd leek na een uurtje beslist te worden, wederom door toedoen van Leicester zelf. De Turkse centrumverdediger Caglar Söyüncü wilde de bal terugspelen op zijn keeper, maar zag tegenstander Antonio volledig over het hoofd. De West Ham-spits legde de bal klaar voor ploeggenoot Saïd Benrahma, die simpel de 2-0 binnenschoot. Youri Tielemans deed nog wat terug en zorgde voor hoop bij Leicester, maar het werd uiteindelijk de avond van Antonio.

De bonkige spits had nog één goal nodig om Paolo Di Canio te passeren als Premier League-topscorer aller tijden van West Ham. Tien minuten voor tijd maakte hij ook daadwerkelijk zijn 48ste competitiegoal. Die treffer en zijn record vierde Antonio opmerkelijk genoeg door een dansje te doen met een kartonnen pop van zichzelf (zie onder). Vier minuten later maakte hij ook maar direct zijn 49ste, waarmee hij zijn feestavond compleet maakte. West Ham staat nu dus op zes punten uit twee duels, net als Chelsea, Liverpool, Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur.