West Ham beleeft dankzij dubbelslag Anderson beste maand ooit

Felipe Anderson lijkt te zijn gewend aan het voetballen in de Premier League. De aanvaller van West Ham United hielp zijn ploeg donderdagavond met twee goals aan een zwaarbevochten overwinning bij Southampton.

Southampton
Southampton
1 - 2
West Ham United

West Ham was in de zomerse transferperiode behoorlijk actief en brak twee keer het eigen transferrecord: eerst voor Issa Diop en vervolgens voor Anderson. Laatstgenoemde werd voor naar verluidt 38 miljoen euro overgenomen van Lazio en kende een moeizame start in Engeland. In zijn eerste tien competitiewedstrijden maakte hij maar één doelpunt.

De laatste weken gaat het beter met de Braziliaan en ook op bezoek bij Southampton bewees hij zijn waarde. Zonder Wesley Hoedt kwam de thuisploeg in een aantrekkelijke wedstrijd nog wel op voorsprong, toen Angelo Ogbonna de bal vijf minuten na rust onder druk van Nathan Redmond in zijn eigen doel tikte. Lang bleef deze voorsprong niet staan, want twee minuten later kegelde Anderson met een verwoestende uithaal de gelijkmaker tegen de touwen.

Na een uitstekende redding van West Ham-keeper Lukasz Fabianski op een schot van Stuart Armstrong maakte Anderson een klein kwartier na rust ook de winnende. West Ham kwam er na een corner van Southampton razendsnel uit en Michail Antonio bediende Anderson, die goalie Alex McCarthy kansloos liet. Anderson heeft nu zeven keer gescoord in zijn laatste negen competitiewedstrijden en begint duidelijk steeds beter te draaien.

Voor Southampton komt er na twee overwinningen (op Arsenal en Huddersfield Town) een einde aan een mooie periode onder de nieuwe hoofdtrainer Ralph Hasenhüttl. Zondag krijgt de nummer zestien van de ranglijst bezoek van het in crisis verkerende Manchester City. West Ham staat na de zege van donderdagavond negende en speelt zondag uit tegen Burnley.

Met de zege op Southampton herstelde de ploeg van Manuel Pellegrini van de 0-2 nederlaag van afgelopen weekend tegen Watford. West Ham heeft nu vijf van de zes competitiewedstrijden in december gewonnen en vijftien punten verzameld in deze maand. Nog nooit eerder haalden The Hammers in één maand zoveel punten in competitieverband. En zondag kan de beste maand ooit van West Ham dus nóg beter worden.