Wervelende Noa Lang bezorgt Brugge een heerlijk slot van 2020

Noa Lang heeft Club Brugge zaterdag hoogstpersoonlijk een ruime overwinning bezorgd tegen AS Eupen. De Nederlander hielp zijn ploeg met twee doelpunten en een fraaie assist over het dode punt.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
AS Eupen
AS Eupen

Brugge had wat recht te zetten na de nederlaag tegen Gent afgelopen weekend, maar had ook tegen Eupen enige moeite om op gang te komen. Pas in de tweede helft brak Lang de ban. De middenvelder werd in de 52ste minuut uitstekend de diepte in gestuurd door Krépin Diatta en bleef heel rustig oog in oog met doelman Théo Defourney: 1-0.

Zes minuten later sloeg Lang opnieuw toe en andermaal gebeurde dat na een snelle uitbraak. Charles de Ketelaere kopte de bal door na een lange uittrap van Simon Mignolet en Lang schoof de bal in de korte hoek: 2-0. Het waren de vijfde en zesde treffer van de 21-jarige Nederlander in dienst van Brugge. Vijf daarvan maakte hij er in de Jupiler Pro League, één in de Champions League.

Tien minuten voor tijd kwam Brugge met tien man te staan, omdat Hans Vanaken ongelukkig op de enkel van Andreas Beck ging staan. De thuisploeg leek zo toch nog even te moeten vrezen, maar werd opnieuw bij de hand genomen door Lang. Hij had in de 82ste minuut een schitterend hakje in huis, waarmee hij David Okereke in staat stelde de 3-0 binnen te schieten.

Brugge beleefde zo toch nog een lekker slot van 2020. De regerend kampioen sluit het kalenderjaar hoe dan ook af als koploper van de Belgische competitie. Nummer twee RC Genk heeft nog wel twee duels te gaan, op 27 december en 6 januari. Als ze die beide wedstrijden winnen, kunnen ze de koppositie overnemen.