Wervelend Go Ahead laat geen spaan heel van Heracles Almelo

Reacties

Go Ahead Eagles is tegen Heracles Almelo verder gegaan met waar het voor de duels met PSV en Feyenoord mee bezig was. De ploeg van René Hake maakte zaterdagavond een sterke indruk en liet geen spaan heel van de promovendus.

Wervelend Go Ahead laat geen spaan heel van Heracles Almelo
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
4 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Het seizoen van Go Ahead begon met een ruime nederlaag (5-1) tegen AZ, maar al vrij snel kreeg Hake het op de rit. Overwinningen op FC Volendam, Heerenveen en Fortuna Sittard en een gelijkspel in de IJsselderby tegen PEC Zwolle zorgden ervoor dat Go Ahead zich brutaal in de subtop van de Eredivisie nestelde. PSV en Feyenoord bleken afgelopen weken echter een maatje te groot.

Gesterkt door het immer fanatieke thuispubliek opende Go Ahead wervelend. Na ruim een kwartier stonden de Deventenaren ook met 2-0 voor. Willum Willumsson kopte een slim genomen vrije trap van Philippe Rommens vanuit de draai binnen en enkele minuten later maakte spits Victor Edvardsen zijn eerste in het shirt van Go Ahead. Hij ving een niet goed verwerkte corner op, kapte zijn tegenstander met wat geluk uit en maakte de tweede van de avond.

Met een uur op de klok kreeg Heracles dé kans op de aansluitingstreffer. De uitploeg kwam er met drie man gevaarlijk uit, tegenover één verdediger van Go Ahead. Mohamed Sankoh koos echter voor eigen succes en zag Jeffrey de Lange redding brengen. In de omschakeling profiteerde Go Ahead daarvan door de 3-0 te maken. Sylla Sow strafte een niet goed verwerkte bal van doelman Michael Brouwer af.

Net voor tijd maakte Go Ahead er ook nog 4-0 van. Linksback Bas Kuijpers kreeg de bal mee van Willumsson en schoot de bal diagonaal raak, alweer zijn derde treffer van dit seizoen. Met de drie punten op zak klimt Go Ahead naar de zesde plek in de eredivisie. Daarmee passeert het Heracles op de ranglijst. De Almeloërs staan nu op plek acht.

Go Ahead Eagles Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.