Wervelend Chelsea voert druk op Manchester United verder op

Chelsea heeft geen genade getoond in de thuiswedstrijd tegen het dolende West Ham United. The Blues boekten zondagmiddag hun op één na grootste overwinning van het seizoen in de Premier League.

Chelsea
Chelsea
5 - 0
West Ham United

West Ham had slechts een van zijn laatste acht competitiewedstrijden gewonnen en beleefde een dramatische eerste helft op Stamford Bridge. Chelsea kwam in de vijftiende minuut al op voorsprong via man in vorm Cole Palmer. De aanvallende middenvelder was alert toen een poging van Nicolas Jackson gekraakt werd en plaatste de bal gretig met zijn linker in de verre hoek: 1-0. Het was voor de 21-jarige Engelsman alweer zijn 21ste treffer van het seizoen in de Premier League.

Chelsea verdubbelde de marge in de dertigste minuut via Conor Gallagher. De Engelsman scoorde met een fraaie volley nadat Kurt Zouma in het strafschopgebied Noni Madueke de weg had versperd. Zes minuten later was de voormalige PSV'er de gevierde man. Madueke kopte raak op aangeven van Thiago Silva en liet met de 3-0 West Ham vrezen voor een gênante nederlaag.

De vrees bij The Hammers werd nog wat groter toen Nicolas Jackson kort na rust een niet te missen kans benutte na een tikje breed van Madueke (4-0). Op aangeven van Moisés Caicedo bepaalde Jackson tien minuten voor het einde de eindstand op 5-0. De zege op West Ham is voor de Londenaren ook al de vierde Premier League-overwinning op rij in eigen huis. Na een eerste seizoenshelft vol gekwakkel is Chelsea nu aan een opmars bezig. De club heeft in de subtop evenveel punten als Manchester United, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Het team van Erik ten Hag speelt maandagavond uit tegen Crystal Palace.

Brighton & Hove Albion
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Uit tegen Brighton & Hove Albion heeft Aston Villa flinke schade opgelopen in de strijd om Champions League-voetbal. Minder dan 72 uur na de nederlaag tegen Olympiakos Piraeus (2-4) in de Conference League ontbrak het aan frisheid bij de ploeg van Unai Emery. Villa creëerde bijzonder weinig kansen. Brighton had met Bart Verbruggen als doelman en Joël Veltman als rechtsback het betere van het spel en was in de 68ste minuut dicht bij de 1-0. Een treffer van Pascal Gross werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 85ste minuut viel de bevrijdende treffer alsnog voor Brighton. João Pedro miste een strafschop, maar scoorde uit de rebound en hielp zijn team daarmee aan de eerste competitiezege sinds 10 maart. Tottenham Hotspur Hotspur kan later op de zondag uit bij Liverpool (17.30 uur) profiteren van het puntenverlies van concurrent Villa.