Werkgevers Messaoud en Castillion door in Europa League

Reacties

Ali Messaoud en Geoffrey Castillion kunnen zich opmaken voor de tweede voorronde van de Europa League. Hun nieuwe werkgevers FC Vaduz en Debreceni VSC namen donderdagavond de eerste horde in het nieuwe Europese seizoen. Ook Fair Play-deelnemer West Ham United bekert verder.

Werkgevers Messaoud en Castillion door in Europa League

FC Vaduz – La Fiorita 5-1 (5-0)
Hoewel Messaoud nog niet speelgerechtigd is, had Vaduz ook in de return geen enkele moeite met La Fiorita. In San Marino werd het vorige week al 0-5, nu was de marge één doelpunt kleiner dankzij een goal van de inmiddels 41-jarige Damiano Tommasi (foto), met Italië actief op het WK 2002. Spannend was het nooit. Bij rust leidde de bekerwinnaar van Liechtenstein al met 3-0 dankzij twee goals van Robin Kamper en één van Pascal Schürpf. Philipp Muntwiler en Steven Lang voerden de score in de tweede helft verder op. Volgende week wacht Nomme Kalju (Estland).

FK Sutjeska – Debreceni VSC 2-0 (0-3)
Debreceni VSC, dat Castillion te laat vastlegde om hem nog te kunnen inschrijven voor de eerste voorronde, had het tegen FK Sutjeska lastiger. De Hongaren stonden dankzij de 3-0 zege van vorige week al met één been in de volgende ronde, maar nadat Drasko Bozovic de Montenegrijnen in de 82ste minuut uit een penalty op 2-0 had gezet dreigde nog heel even een verlenging. Daar bleef het echter bij, waardoor Debrecen in de volgende ronde op Skonto Riga of St. Patrick's Athletic stuit.

FC Lusitans – West Ham United 0-1 (0-3)
West Ham United bracht de eerste voorronde van de Europa League ook tot een goed einde. Met manager Slaven Bilic nu wel in de dug-out won de winnaar van het Engelse Fair Play-klassement ook de return tegen FC Lusitans. Hoewel Diafra Sakho, vorige week nog goed voor twee treffers, na veertien minuten rood kreeg na een opstootje met twee Andorrese verdedigers, kwamen The Hammers niet in de problemen. De twintigjarige Elliot Lee was na 21 minuten goed voor de enige goal van het duel. Birkirkara uit Malta is de volgende opponent van West Ham.

Bekijk in ons matchcenter de overige uitslagen van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.