Werk aan de winkel voor Liverpool na flinke oorwassing door Napoli

Reacties

Napoli heeft Liverpool zondag behoorlijk aan het denken gezet. De Italiaanse topclub was in een oefenwedstrijd duidelijk sterker en won geheel terecht met 0-3 van de Champions League-winnaar.

Werk aan de winkel voor Liverpool na flinke oorwassing door Napoli

Liverpool moet het nog zonder het bejubelde aanvalstrio bestaande uit Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané doen, maar kwam verder met een sterke opstelling voor de dag. Dat deed Napoli ook en dat zorgde voor een wedstrijd op een hoog niveau, waarin Napoli overtuigend aan het langste eind trok.

Lorenzo Insigne was de absolute uitblinker aan Italiaanse zijde. Hij kwam in de achttiende minuut vanaf de linkerflank naar binnen en passeerde de niet heel overtuigend keepende Simon Mignolet in de verre hoek. Uit een voorzet van diezelfde Insigne tikte Arek Milik na een halfuur de 0-2 tegen de touwen.

Ook bij de 0-3 was er een rol voor Insigne. De aanvaller kwam wederom vanaf links naar binnen, maar dit keer had Mignolet wel een antwoord op zijn inzet. De Belgische doelman stompte de bal echter zo voor de voeten van Amin Younes (ex-Ajax) en die maakte de derde Napolitaanse treffer.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, zette daar bijzonder weinig tegenover in aanvallend opzicht. Hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt waren de invalbeurten van Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg, terwijl de pas net aangetrokken Harvey Elliot (16) debuteerde.

Transfermarkt
Bij de achterban van Liverpool zal de roep om versterkingen alleen maar verder toenemen na de pijnlijke oefennederlaag. De Engelse topclub haalde nog geen enkele versterking van naam en dat zorgt voor onvrede bij de fans. Manager Jürgen Klopp vroeg al om begrip.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.