Wereldgoal zonder waarde: RKC loopt weg bij Go Ahead Eagles

Reacties

RKC Waalwijk heeft het inhaalduel met Go Ahead Eagles gewonnen. De ploeg van Joseph Oosting incasseerde op slag van rust een werkelijk weergaloze gelijkmaker door José Fontán, maar toonde zich na rust duidelijk de sterkere van de twee.

Wereldgoal zonder waarde: RKC loopt weg bij Go Ahead Eagles
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

In het Mandemakers Stadion kende de eerste helft twee sleutelmomenten. Eerst na ruim twintig minuten: aan de ene kant kreeg Go Ahead geen strafschop na een botsing tussen Mats Deijl en Lars Nieuwpoort. Seconden later lag, uit het niets, de openingstreffer erin na een goede aanval, overtuigend afgerond door Mats Seuntjens.

Er gebeurde weinig in Waalwijk, en de Deventer gelijkmaker viel al net zo hard uit de lucht. Een vrije trap werd fenomenaal op de volley genomen door de Spaanse linksback Fontán. Hard, zuiver, raak: 1-1. Leuk wilde het in Waalwijk toch niet worden. Ook de tweede helft leverde weinig kansen op voordat er opnieuw een doelpunt viel dat weinigen hadden zien aankomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Seuntjens was opnieuw betrokken: zijn voorzet vond Michiel Kramer, die van dichtbij raak kopte. Dat was de beslissende wending in de wedstrijd: een kwartier voor tijd besliste Yassin Oukili het treffen. Hij kreeg de bal net buiten de zestien en schoot schitterend raak, via de onderkant van de lat. Net als voor Fontán was het voor Oukili zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, en ook deze mocht er zijn.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen wisselden er op los, maar aan het resultaat veranderde niets. RKC sluipt met de drie punten het linkerrijtje in, Go Ahead verliest na zijn fraaie reeks voor de derde keer op rij en moet als nummer twaalf toch weer omlaag kijken. RKC gaat zaterdag op bezoek bij Excelsior, de ploeg van René Hake ontvangt een dag later NEC.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
RKC Waalwijk Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.