Wereldgoal Van der Haar verzekert FC Zwolle van zege

FC Zwolle ging mede dankzij een prachtgoal van Albert van der Haar verder op de ingeslagen weg. BV Veendam en Go Ahead Eagles zette een stapje omhoog.

Almere City FC-FC Zwolle 0-3FC Zwolle deed wat het als koploper moest doen; hekkensluiter Almere City FC op een nederlaag trakteren. In de eerste helft had de ploeg van trainer Art Langerer al het benodigde gat geslagen. Middenvelder Arne Slot opende in de tweede minuut fraai de score, maar hij legde het qua schoonheid van de goal af tegen Albert van der Haar. De aanvoerder schoot de bal vanuit de middencirkel achter doelman Erwin Friebel. Pas in de slotfase vergrootte Sjoerd Ars het verschil.

BV Veendam-Fortuna Sittard 4-1Voor Fortuna Sittard verdween kort na rust een positief resultaat uit zicht. Verdediger Yoann de Boer ging in de fout tegen de doorgebroken Michael de Leeuw. Het pijnlijke gevolg was een rode kaart én een strafschop. Van elf meter verdubbelde De Leeuw de marge namens BV Veendam om in de 68ste minuut Fortuna Sittard de definitieve genadeklap te geven. Anthony Di Lallo redde de eer voor de Limburgers, voordat Alair Cruz Vicente namens de thuisploeg het laatste woord had. AGOVV Apeldoorn-MVV Maastricht 2-0MVV Maastricht zag zijn voortvarende reeks na de winterstop eindigen bij AGOVV Apeldoorn, dat in 2011 juist bezig was een een beroerde serie wedstrijden. Na negen duels zonder zege had Gelderse ploeg eindelijk weer reden voor een feestje. Julius Wille was met twee goals uit een vrije trap het middelpunt.

Go Ahead Eagles-FC Eindhoven 2-1Dankzij nipte zeges op FC Den Bosch en Fortuna Sittard sloeg Go Ahead Eagles de weg omhoog al in. De Deventer formatie voegde daar opnieuw een kleine overwinning op FC Eindhoven aan toe. Koen van der Biezen kroonde zich acht minuten voor het einde met een knappe treffer uit de draai tot matchwinner, waardoor Go Ahead Eagles op ranglijst over FC Eindhoven wipte.

RBC Roosendaal-FC Emmen 1-3Na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen FC Den Bosch wilde RBC Roosendaal zich op eigen veld beter verkopen tegen FC Emmen. Maar de ploeg van trainer Dean Gorré kreeg ook van de Drentse gasten klop. Ruud ter Heide profiteerde na ruim een half uur twee keer van slecht verdedigen van RBC. Kort na rust nam Tjaronn Chery het laatste restje Brabantse hoop weg. Ralf Seuntjes gaf de avond van RBC nog een lichtpuntje mee. Foto: VI Images