Wereldgoal Leão overschaduwt Roma-debuut Lukaku

De eerste wedstrijd van Romelu Lukaku namens AS Roma is niet gegaan zoals hij dat had gewenst. De Belgische spits kreeg voor de wedstrijd een heldenonthaal, maar kon als invaller niets meer doen aan de 0-2 achterstand tegen AC Milan, mede door een geweldige goal van Rafael Leão. Pas laat werd het 1-2, te laat voor Roma om nog gelijk te maken.

AS Roma
AS Roma
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Al na vijf minuten kwam Milan, waar Tijjani Reijnders de wedstrijd van begin tot eind speelde, aan een strafschop door een overtreding van Roma-doelman Rui Patrício op Ruben Loftus-Cheek. De resulterende penalty werd door Olivier Giroud feilloos benut. Even na rust kregen we een prachtig staaltje acrobatiek van Leão te zien: de Portugees scoorde uit een halve omhaal en deelde Roma daarmee een harde tik uit.

Fikayo Tomori kreeg na een uur zijn tweede gele kaart en leek de wedstrijd zo nog spannend te maken, waarna José Mourinho uiteraard snel zijn Belgische aanwinst het veld in stuurde. Ook met elf tegen tien kon zijn ploeg weinig potten breken. Pas in blessuretijd kon Leonardo Spinazzola met een afgeweken afstandsschot voor 1-2 zorgen. Dat was het startsein voor twee hete minuten, maaar Milan bleef vrij gemakkelijk overeind.

Milan heeft na zeges op Bologna, Torino en nu dus Roma de volle buit uit drie wedstrijden in de Serie A. Voor de Giallorossi is het een vreselijke start: voor deze nederlaag volgde ook een verliesbeurt bij Hellas Verona en een remise thuis tegen Salernitana.

Het indrukwekkende onthaal voor Lukaku

Sassuolo
Sassuolo
3 - 1
Hellas Verona

Sassuolo won vrijdag met 3-1 van Hellas Verona. De eerste goal van Andrea Pinamonti werd tien minuten na rust ongedaan gemaakt door Cyril Ngonge (ex-FC Groningen), maar daarna nam Domenico Berardi de rol van matchwinner op zich met twee goals, waarvan een vanaf de penaltystip. Sassuolo heeft zodoende de eerste punten binnen, Hellas heeft juist voor het eerst punten verspeeld.