Wereldgoal Cassierra helpt koploper Jong Ajax, Helmond Sport is rode lantaarn kwijt

Reacties

Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League nog wat verder verstevigd. Het won maandagavond thuis met 3-0 van Almere City FC en staat nu vier punten voor op achtervolger Fortuna Sittard en vijf punten op NEC. Mateo Cassierra was een van de uitblinkers. Aan de andere kant van de ranglijst is Helmond Sport van de laatste plaats af, het won op bezoek bij Jong AZ met 1-3.

Wereldgoal Cassierra helpt koploper Jong Ajax, Helmond Sport is rode lantaarn kwijt

Jong Ajax - Almere City FC 3-0
Vorig seizoen vielen er in de twee duels tussen beide ploegen liefst veertien doelpunten: Ajax won in Amsterdam met 6-3 en ging er in Almere met een 1-4 overwinning vandoor. Ook maandag vielen er meerdere treffers, dit keer echter allemaal in het voordeel van de Amsterdamse beloften, waar veel bekende namen meespeelden. Zo stond Mitchell Dijks linksback, speelde Daley Sinkgraven op het middenveld en bestond de aanval uit Václav Cerny, Mateo Cassierra (foto) en Dennis Johnsen. Die drie laatsgenoemden waren beslissend.

Cassierra zorgde na nog geen twintig minuten op briljante wijze voor 1-0. Hij kreeg de bal net buiten het strafschopgebied aangespeeld van middenvelder Carel Eiting, waarna hij de bal vrijwel uit stand schitterend in de bovenhoek schilderde. Het was voor de Colombiaan alweer zijn achtste treffer van het seizoen, waarmee hij zich naast Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) aan kop van de topscorerslijst nestelde.

Op slag van rust was Cassierra vervolgens aangever bij de beslissende treffer. Hij gaf de bal mee aan de bedrijvige Cerny, die met links een droog schot in de korte hoek produceerde: 2-0. Op aangeven van Johnsen zorgde Noussair Mazraoui na een fraaie aanval voor de derde goal. Door de overwinning blijft Jong Ajax aan kop, het is na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen. Almere staat nog altijd op plaats veertien.

Jong AZ - Helmond Sport 1-3
Op het AZ-trainingscomplex in Wijdewormer ging Helmond er met de overwinning vandoor. Routinier Robert Braber zorgde kort voor rust voor de 0-1, de 1-1 kwam na de pauze van Fred Friday, maar NAC Breda-huurling Grad Damen en Arne Naudts bezorgden de ploeg van Roy Hendriksen de winst. Door de winst doet Helmond de laatste plaats over aan het zwaar teleurstellende FC Volendam, Jong AZ staat nu dertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.