Werder en Schalke plezieren vooral Bayern

Werder Bremen heeft nagelaten het gat met Bayern München te verkleinen. De nummer twee van de Bundesliga bleef in de topper tegen Schalke 04 steken op een gelijkspel.

Werder en Schalke plezieren vooral Bayern

Schalke 04-Werder Bremen 1-1
Werder mag zich afvragen of het een punt rijker is of twee armer. De meeste kansen in Gelsenkirchen waren voor Schalke. Vooral na rust was de thuisploeg een fase heel dicht bij de winnende goal. Gerald Asamoah, Jermaine Jones en Christian Pander mikten allen net naast. Bovendien scoorde Per Mertesacker bijna in eigen doel. Hij gleed de bal op de paal.

Na dat grote overwicht creëerde Werder een uitgelezen kans op de 1-2. Boubacar Sanogo faalde op vijf meter van het doel. De spits liet een voorzet van Torsten Frings knullig van zijn voet springen. Mede daardoor bleef het bij treffers van Carlos Grossmüller voor Schalke (vrije trap) en van Naldo (kopbal) voor Werder.

Hansa Rostock-Karlsruher SC 0-0
Ook Karlsruher liep nauwelijks in op Bayern. De nummer vier van Duitsland was een stuk beter dan Hansa, maar vergat de kansen te benutten. En net als bij Schalke-Werder had de onderliggende partij de mooiste mogelijkheid het duel te beslissen. Sebastian Hähnge kopte van dichtbij slap in.

Bekijk hier al onze video's