Wenger steekt de loftrompet over zijn rijzende ster Ramsey

Arsène Wenger sprak na afloop louter positieve woorden over de 3-0 overwinning van zijn ploeg in Wales tegen Cardiff City. De manager van Arsenal roemde met name de inbreng van Aaron Ramsey en Mesut Özil.

Wenger steekt de loftrompet over zijn rijzende ster Ramsey

'Ik ben zeer tevreden omdat wij verdedigend sterk speelden en daardoor de controle over de wedstrijd vasthielden', aldus Wenger tegenover Sky Sports. 'We bleven de hele wedstrijd rustig en hebben uiteindelijk ook overtuigend met 3-0 gewonnen.'

Mesut Özil in actie namens The Gunners.
Mesut Özil in actie namens The Gunners.

In Wales toonden Ramsey, in het verleden speler van Cardiff, en Özil hun waarde. De Welshman was verantwoordelijk voor twee van de drie doelpunten, terwijl de Duitser twee keer aangever was. 'Mesut beheerst dat als geen ander. Hij kan ieder moment een dodelijke pass versturen', aldus Wenger.

Ook over het optreden van Ramsey was de Fransman tevreden, al is de ervaren coach vooral te spreken over de ontwikkeling van de 22-jarige middenvelder. 'Twee tot drie jaar geleden was Ramsey nog niet in staat zo'n wedstrijd te spelen', is Wenger van mening.

'Je kunt zien dat hij volwassen is geworden. Hij speelde zoals hij al tijden doet en maakte ook nog eens twee schitterende doelpunten', aldus Wenger. Ramsey, die op zijn zestiende de boeken in ging als jongste debutant van Cardiff, verliet het veld onder luid applaus van zowel de meegereisde Arsenal-fans als die van de club die hij in het verleden diende als jeugd- en eerste elftal-speler.

Bekijk hier al onze video's