Wenger na provocaties Mourinho: 'Alsof ik op de kleuterschool zit'

Reacties

Het laatste woord in de weer opgelaaide vete tussen Arsène Wenger en José Mourinho is nog niet gezegd. De provocaties van de Portugees raken de voormalig manager van Arsenal naar eigen zeggen niet, maar toch kon Wenger het niet laten een sneer uit de delen naar de huidige manager van Tottenham Hotspur.

Wenger na provocaties Mourinho: 'Alsof ik op de kleuterschool zit'
© Pro Shots

Mourinho en Wenger zijn nooit de beste vrienden geweest en dat bleek vrijdag andermaal toen de Portugees op een persconferentie werd gevraagd te reageren op het feit dat de zeventigjarige Fransman hem helemaal niet noemde in zijn autobiografie My Life in Red And White over zijn jaren bij Arsenal. Dat terwijl The Special One gedurende die periode, voornamelijk als manager van Chelsea, een van de grootste rivalen van Wenger was.

Volgens Mourinho kon daar maar één verklaring voor zijn: Wenger heeft hem nooit verslagen. 'Je gaat geen hoofdstuk schrijven over twaalf of veertien wedstrijden waarvan je er geen enkele gewonnen hebt.' Bij Canal+ reageerde Le Professeur op die uitspraken. 'Ik zit er niet mee, het is permanente provocatie. Ik heb door hem het gevoel alsof ik weer op de kleuterschool zit. Maar het is onderdeel van zijn persoonlijkheid.'

Dat hij in negentien confrontaties nooit van Mourinho heeft gewonnen, wilde Wenger nog wel even weerleggen. 'We hebben hem twee keer verslagen en er waren ook veel gelijke spelen (zeven, red.).' Bovendien zijn het niet de managers alleen die winnen of verliezen. 'Jij bent niet degene die wint, je hebt slechts een aandeel in de overwinning. Je wint met zijn allen. De manager is er alleen om het beste uit het team te halen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.