Wenger pleit voor afschaffen Nations League en ieder jaar een EK of WK

Reacties

Als het aan Arsène Wenger ligt wordt er in de nabije toekomst om de twee jaar (in plaats van om de vier jaar) een EK of WK gespeeld. 'Dat zou misschien beter in deze moderne wereld passen.'

Wenger pleit voor afschaffen Nations League en ieder jaar een EK of WK
© Pro Shots

Wenger houdt zich bij de FIFA bezig met de ontwikkeling van het internationale topvoetbal en komt in een interview met BILD am Sonntag met een bijzonder idee. De voormalig manager van Arsenal pleit voor het afschaffen van de pas net geïntroduceerde Nations League, omdat het toernooi teveel onduidelijkheid met zich meebrengt. Wenger ziet meer in ieder jaar een EK of WK.

'We moeten naar zo min mogelijk competities toe', stelt de Fransman. 'Een EK en een WK om de twee jaar zou misschien beter in deze moderne wereld passen.' Wenger is niet bang dat het imago van deze toernooien op deze manier zou verslechteren. 'De reputatie van een toernooi heeft niets te maken met de wachttijd, maar met de kwaliteit. Mensen kijken ook elk jaar naar de Champions League.'

Om ruimte te maken voor ieder jaar een EK of WK, moet volgens Wenger de Nations League verdwijnen. 'Als je de straat op gaat en mensen vraagt waar de Nations League over gaat, zal je niet veel mensen vinden die het je kunnen uitleggen. We moeten naar duidelijkere competities, die iedereen begrijpt', aldus Wenger.

Over de kwalificatierondes heeft de Fransman ook al zijn ideeën. 'Je zou het een beetje zoals het afgelopen Champions League-toernooi in Lissabon kunnen doen. Simpel en begrijpelijk voor de fans, geen kwalificaties meer die mensen niet begrijpen. Je zou dan ook meteen échte wedstrijden hebben en de kwalificatie bijvoorbeeld in oktober laten spelen en het eindtoernooi in juni.' Volgens Wenger kunnen op deze manier ook de op papier minder aantrekkelijke kwalificatieduels beter verkocht worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.