Wenger: 'Ben ik boos of teleurgesteld? Allebei'

Reacties

De verontwaardiging bij Arsenal was groot na het 3-3 gelijkspel tegen Anderlecht. The Gunners hadden zich bij een zege al kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, maar gaven in plaats daarvan een ruime 3-0 voorsprong uit handen. Net nu Arsène Wenger dacht de boel weer op de rails te hebben, moest hij bij zichzelf te rade gaan over het defensieve optreden van zijn ploeg.

Wenger: 'Ben ik boos of teleurgesteld? Allebei'

Totdat Anthony Vanden Borre in de 61ste minuut de aansluitingstreffer maakte was er weinig aan de hand voor Arsenal, dat in de competitie de laatste twee duels met Sunderland (2-0) en Burnley (3-0) ook al de nul had gehouden. 'We waren defensief erg zwak, van de eerste tot de laatste minuut', moest Wenger na het gelijkspel in Groep D echter concluderen.

'We hadden ook wat pech, want de eerste goal was buitenspel. Maar er was bij ons een gebrek aan concentratie, we dachten dat we de wedstrijd al gewonnen hadden. Bij een 3-2 voorsprong moet je het zekere voor het onzekere nemen, maar we waren niet voorzichtig genoeg. Dat was héél slecht verdedigen', aldus Wenger, die vannacht slecht zal kunnen slapen. 'Ben ik boos of teleurgesteld? Allebei…'

Ook aanvoerder Mikel Arteta was verre van tevreden. 'We kunnen het ons niet veroorloven dit soort fouten te maken, het is gewoon niet goed genoeg. Dit was voor ons een heel belangrijke avond. Maar we hebben alles weggegeven en niet op het niveau gepresteerd wat je bij een club als Arsenal mag verwachten.'

Toch is er nog geen man over boord voor Arsenal. Hoewel koploper Borussia Dortmund met twaalf punten zo goed als niet meer is te achterhalen, moet het wel heel raar lopen willen The Gunners zich met het huidige aantal van zeven punten niet alsnog plaatsen voor de achtste finale. Anderlecht heeft slecht twee punten, Galatasaray maar één.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.