Weijs vertrekt in spoor Kompany en vindt nieuwe uitdaging in City Group

Reacties

Willem Weijs is niet langer assistent-trainer bij Anderlecht. De 35-jarige coach heeft na het vertrek van Vincent Kompany een nieuwe baan gevonden bij Lommel SK.

Weijs vertrekt in spoor Kompany en vindt nieuwe uitdaging in City Group
© Pro Shots

Weijs was sinds september 2021 actief voor Anderlecht, waar hij als rechterhand van Kompany de opvolger was van Craig Bellamy. De voormalig topspits uit Wales kampte met een depressie en moest daarom stoppen met zijn werkzaamheden bij de Belgische topclub. Anderlecht eindigde vorig jaar op de derde plaats, wat de hoogste eindklassering was sinds het seizoen 2017/18. Desondanks besloot Kompany te vertrekken.

Omdat Burnley zijn bestemming werd, was er geen rol meer weggelegd voor Weijs. In Engeland is het sinds het verlaten van de Europese Unie lastig om werkvergunningen te krijgen voor stafleden. Bovendien was Bellamy weer beschikbaar als assistent. Een overstap naar het Championship was daardoor geen optie voor Weijs. Een langer verblijf bij Anderlecht was eveneens complex vanwege de aanstelling van Felice Mazzù, die zijn eigen rechterhand meenam.

Uiteindelijk bood de City Football Group uitkomst voor Weijs. Daar krijgt hij bij Lommel de kans als de rechterhand van Steve Bould, die bij Arsenal naam maakte als speler, jeugdtrainer en assistent. Lommel is actief op het tweede niveau in België. Eerder was Weijs onder meer werkzaam als interim-trainer bij NAC Breda en coach van Jong Willem II. Hij was daarnaast actief in de opleidingen van Ajax en PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.