Anderlecht komt bij zoektocht naar assistent Kompany uit bij Weijs

Reacties

Willem Weijs vertrekt na ruim een jaar bij Willem II. De 34-jarige trainer van de Onder-21 gaat aan de slag bij Anderlecht, waar hij assistent wordt van hoofdtrainer Vincent Kompany.

Anderlecht komt bij zoektocht naar assistent Kompany uit bij Weijs
© Pro Shots

Het nieuws van het Brabants Dagblad wordt dinsdag door bronnen bevestigd aan VI. Kompany ging op zoek naar een nieuwe assistent nadat bekend werd dat Craig Bellamy stopte. De oud-prof kampt met een depressie en krijgt van de Belgische club alle ruimte om weer gezond te worden. Anderlecht kwam uit bij Weijs, die in België oude bekende Jelle ten Rouwelaar treft.

Weijs, die in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax en PSV werkte, stapte vorige zomer over naar Willem II om het beloftenelftal onder zijn hoede te nemen. Daarvoor was Weijs actief bij NAC Breda, waar hij jeugdtrainer, assistent en interim-trainer was. Na de komst van Peter Hyballa vertrok Weijs uit Breda.

Hyballa wilde graag zijn eigen staf formeren en had geen plek voor Weijs, die wel kon aanblijven als trainer van Jong NAC. Die functie had Weijs eerder al, maar de trainer had er geen trek in om terug te keren bij de beloften. Begin 2020 had Weijs vijf wedstrijden de leiding over de hoofdmacht en werd PSV met 2-0 verslagen in het toernooi om de KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.