Wegstormende Bale geeft alsnog duidelijkheid over interlandloopbaan

Reacties

Gareth Bale heeft dan toch duidelijkheid gegeven over de plannen met zijn interlandloopbaan. De aanvaller van Wales geeft aan dat hij tot het einde van zijn carrière voor de nationale ploeg wil blijven spelen.

Wegstormende Bale geeft alsnog duidelijkheid over interlandloopbaan
© Pro Shots

De 31-jarige Bale gaf voor aanvang van het EK aan dat hij een beslissing had genomen over zijn sportieve toekomst, maar dat hij hier pas na het toernooi over zou praten, omdat er anders 'onrust zou ontstaan'. Met die belofte gaf Bale voeding aan de geruchten dat hij zou gaan stoppen bij de nationale ploeg. Na de 4-0 nederlaag van zaterdag tegen Denemarken, kreeg de aanvaller daar dan ook een vraag over.

Bale was daar niet van gediend. Nog voordat de verslaggever zijn vraag had afgemaakt, was de aanvaller al bij de microfoon weggelopen (zie video onderaan het artikel). Daarmee gaf Bale alleen nog maar meer voeding aan de geruchten over zijn interlandloopbaan, maar de vleugelflitser schepte uiteindelijk dan toch duidelijkheid: hij is niet van plan om te stoppen bij de nationale ploeg van Wales.

'Ik wil voor het nationale elftal blijven uitkomen', zei Bale tegen S4C. 'Mensen stellen de hele tijd stomme vragen, maar het is duidelijk dat ik ervan hou om voor mijn land te mogen spelen. Ik zal voor Wales blijven spelen tot de dag dat ik stop met voetbal. We zijn net begonnen aan de WK-kwalificatiecyclus en we moeten onze ervaringen van dit toernooi daarin meenemen.'

Bondscoach Robert Page begreep wel dat Bale niet direct na afloop interesse had in vragen over zijn toekomst. 'Net als alle andere spelers in de kleedkamer was hij erg teleurgesteld. Wie zit er dan te wachten op een vraag over zijn toekomst? Voor mij was dit een beetje een rare vraag. Wat heeft het voor zin om hierover te beginnen als een speler net van het veld afkomt? Er zijn veel emoties, dus Gareth deed het juiste door even weg te lopen.'

De beelden van de wegstormende Bale:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.