Weghorst verklaart act en rol bij beslissende misser in FA Cup-gevecht

Reacties

Wout Weghorst plaatste zich zondagavond met Manchester United na een spannende penaltyreeks voor de finale van de FA Cup. De spits benutte zelf zijn strafschop, terwijl hij daarna de bal gaf aan tegenstander Solly March. Die miste, nadat de Oranje-aanvaller hem wat toe had gebeten.

Weghorst verklaart act en rol bij beslissende misser in FA Cup-gevecht
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
ns
0 - 0
Manchester United
Manchester United

De Tukker maakte er een hele show van op Wembley. Nadat hij stoïcijns bleef vanaf de stip, voerde hij zijn voorstelling op. Weghorst greep de bal, kuste het leder en liep in de richting van March. Het Brighton-icoon, onderweg naar de stip, wisselde een paar woorden met Weghorst uit.

Terwijl Weghorst nog op de weg terug naar de middencirkel was, schoot March de bal over. Even later schoot Manchester United-verdediger Victor Lindelöf de winnende strafschop tegen de touwen. Weghorst sprintte in totale euforie in de richting van zijn fans en vierde zijn feestje.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De van Burnley gehuurde aanvaller liet na afloop van het gevecht aan Sporting News weten wat er tussen March en hem nou precies was gebeurd. 'Ik had vooraf al aangegeven, voor we begonnen, dat we tegen de spelers van Brighton moesten gaan praten. Alleen niemand deed het. Toen ik scoorde en de bal zag, besloot ik gebruik te maken van een paar trucjes. Ik dacht, misschien helpt het ons wel.'

'Ik liep naar hem toe en zei wat dingen om hem uit zijn concentratie te halen', legde Weghorst uit. Na de misser van March, die tot tranen geroerd was, had de Nederlander toch wat spijt. 'Ik ben naar hem toegegaan, want ik voelde met hem mee, omdat hij juist de speler was die de beslissende miste. Alleen heb ik er ook gewoon alles aan gedaan om een verschil te maken. En misschien is dat hierdoor wel gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.