Ten Hag met Man Utd na strafschoppen tegen Brighton naar FA Cup-finale

Reacties

Manchester United heeft de finale van de FA Cup gehaald. De ploeg van Erik ten Hag won na strafschoppen van Brighton & Hove Albion. In de finale treft United rivaal Manchester City.

Ten Hag met Man Utd na strafschoppen tegen Brighton naar FA Cup-finale
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
ns
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Zoals verwacht begon Ten Hag met de twee Nederlanders op de bank. Diogo Dalot stond op de plek van Tyrell Malacia en voorin hielden Marcus Rashford, Anthony Martial en Antony Wout Weghorst buiten de basis. Ook bij Brighton zaten er twee Nederlanders op de bank. Joël Veltman keerde sneller dan verwacht terug van zijn blessure, dus zat hij zondag alweer bij de wedstrijdselectie en ook Jan Paul van Hecke zat op de bank.

Manchester United vervolgde de prijzenjacht tegen Brighton & Hove Albion, nadat het eerder de League Cup al had gewonnen. Donderdag werd duidelijk dat de FA Cup de enige prijs is waar Manchester United nog om speelt. United werd overklast door Sevilla, waardoor het Europa League-avontuur erop zit.

Met Brighton trof United een gevaarlijke klant. Het verloor slechts een van de laatste negen wedstrijden en won eerder dit seizoen al van Manchester United. En United kreeg het ook lastig. Brighton had in grote fases van de wedstrijd de overhand, al was de kansenverhouding wel aardig in evenwicht.

De eerste Nederlandse inbreng op het veld kwam halverwege de tweede helft, toen Roberto De Zerbi Veltman binnen de lijnen bracht. Ook met Veltman achterin lukte het Brighton uitstekend om de aanvalsimpulsen van Manchester United onschadelijk te maken. Daardoor gingen beide ploeg verlengen bij een stand van 0-0. In de verlenging kwamen ook Malacia en Weghorst binnen de lijnen.

In de verlenging was Manchester United er nog een keer zeer dicht bij, maar Robert Sánchez had een indrukwekkende reactie in huis op een schot van Marcus Rashford. Daar stond tegenover dat ook Kaoru Mitoma net voor het einde nog een enorme kans kreeg. Hij nam op vijf meter van de doellijn de bal niet goed aan, waardoor hij een heldenrol door zijn vingers zag glippen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Alexis Mac Allister, Casemiro, Pascal Gross, Diogo Dalot, Deniz Undav, Jadon Sancho, Pervis Estupinán, Marcus Rashford, Lewis Dunk, Marcel Sabitzer, Adam Webster en Wout Weghorst benutten hun strafschop allemaal. Solly March werkte uiteindelijk zijn strafschop hoog over en Victor Lindelöf schoot United naar de finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de 3-0 overwinning van Manchester City zaterdag op Sheffield United, staat ook de ploeg van Pep Guardiola in de finale van de FA Cup. Die wedstrijd zal op zaterdag 3 juni worden gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.