Weghorst kan Bosz en Sinkgraven geen pijn doen bij Bundesliga-ouverture

VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen hebben elkaar tijdens hun eerste wedstrijd van dit Bundesliga-seizoen in evenwicht gehouden. Wout Weghorst kon de ploeg van Daley Sinkgraven en trainer Peter Bosz dus geen pijn doen.

VfL Wolfsburg
0 - 0
Bayer Leverkusen

Hoewel beide ploegen hun Bundesliga-seizoen zondag pas begonnen met hun onderlinge duel, was voor de aftrap al duidelijk dat Weghorst in goede vorm steekt. Midweeks won Wolfsburg in de tweede voorronde van het Europa League-toernooi met 0-4 bij KF Kükesi uit Albanië, de Nederlandse spits maakte de helft van de goals. In een niet echt verheffende eerste helft kon Weghorst zich tegen de ploeg van Peter Bosz (waar Daley Sinkgraven als linksback een basisplaats had) niet onderscheiden.

Hij kreeg kort voor de pauze één flinke kans, maar zijn poging van dichtbij werd door Leverkusen-keeper Lukás Hrádecky gestopt. Na rust werd de 1-0 van Admir Mehmedi afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Moussa Diaby namens de bezoekers een grote mogelijkheid kreeg, maar gescoord werd er niet. Ook niet nadat Bosz debutant Patrick Schik (overgenomen van AS Roma, vorig seizoen door de Italianen verhuurd aan RB Leipzig) binnen de lijnen bracht.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 1
FSV Mainz 05

RB Leipzig eindigde vorig seizoen in de Bundesliga als derde achter landskampioen Bayern München en grootmacht Borussia Dortmund én reikte tot de halve finale van de Champions League, dit seizoen wil de ploeg van trainer Julian Nagelsmann de volgende stap zetten. Wat dat betreft begon de ambitieuze club goed: er was nog geen kwart van de openingswedstrijd verstreken, of het stond al 2-0.

Emil Forsberg tekende vanaf de penaltystip voor 1-0, een paar minuten later verdubbelde Yussuf Poulsen die voorsprong tegen de club van basisspeler Jeremiah St. Juste. Kort na de pauze was het vervolgens aan beide kanten een keer raak. Jean-Philippe Mateta tekende voor de aansluitingstreffer, vlak daarna gooide Amadou Haidara de wedstrijd in het slot. Jean-Paul Boëtius mocht nog invallen bij Mainz, maar het bleef bij 3-1.