'Weggehoonde' Cocu zegt sorry en rekent op storm van kritiek

Reacties

De 4-1 nederlaag bij Dinamo Zagreb in de Europa League heeft de druk op Fenerbahçe-trainer Phillip Cocu nog maar wat groter gemaakt. De Nederlandse trainer bood na afloop zijn excuses aan, daarmee vooruitlopend op de nieuwe storm van kritiek die er - volgens hemzelf - zal gaan komen. Sportkrant Fanatik neemt alvast een voorschot op zijn vertrek.

'Weggehoonde' Cocu zegt sorry en rekent op storm van kritiek

Fener kent een dramatische start van het seizoen. Benfica was in de voorronde van de Champions League te sterk, de eerste vijf competitieduels leverden slechts zes punten op, waarna ook de EL-campagne dus met een dreun begon. 'Ik wil Dinamo feliciteren, zij hebben een prima wedstrijd gespeeld', begon Cocu na afloop van de wedstrijd. 'Maar wij mogen nooit voetballen zoals we vandaag gevoetbald hebben', vervolgde hij.

Zijn ploeg speelde slap en ongeïnspireerd, deed na een 2-0 achterstand nog wel wat terug, maar ging alsnog hard onderuit. 'Voor deze zeer slechte prestatie bieden wij onze excuses aan, aan de fans en de club. Kritiek van de supporters? Het zou me juist verbazen als die er níét komt, zeker na een nederlaag zoals deze. Ik ben bijzonder teleurgesteld en weet zeker dat dat ook geldt voor onze fans.'

Fenerbahçe krijgt na het weekend direct kans op eerherstel: dan volgt de topper tegen Besiktas, de ploeg van Ryan Babel en Jeremain Lens. 'Dat is weer een nieuwe wedstrijd, maar wel een zeer belangrijke. Ik heb geen enkele twijfel dat mijn spelers voor die wedstrijd 200 procent gemotiveerd zullen zijn', aldus Cocu.

Hoe dan ook wacht de oefenmeester een paar loodzware dagen. De grote Turkse sportkrant Fanatik plaatste op de cover van vrijdag een grote foto van de Nederlander, met daarbij alle informatie rondom de eerstvolgende vlucht terug naar Amsterdam, hem daarmee alvast weghonend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Cocu begint er met de week tragischer uit te zien'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.